Після передвиборчого турне Зеленського «готовий» басейн в Золотоноші подорожчав на чверть
29.10.2021   //  

Президент Зеленський інспектує басейн у Золотоноші

Департамент капітального будівництва Черкаської ОДА 22 жовтня оголосив про намір за переговорною процедурою укласти угоду з ПП «Архстрой фасад» на додаткові роботи зі спорудження басейну в Золотоноші вартістю 5,6 млн грн.

Про це написало видання «18 000» з посиланням на дані «Прозорро».

Оголошення про закупівлю не містить перелік майбутніх робіт, які має виконати підрядник. Директор департаменту-замовника цього будівництва Андрій Лапін сказав виданню,  що додатковими роботами передбачено покращення інклюзивності будівлі. Також враховано нові технологічні рішення в частині ізоляції підлоги, улаштування покрівлі, внутрішньому оздобленні, каналізаційній системі та технології басейну, а також покращення енергоефективності будівлі. Водночас зменшено вартість благоустрою території за рахунок використання інших технологій та противандальних елементів.

Басейн  будується вже понад п’ять років. У 2015 році право на його зведення отримало підприємство «БК «Семат», що освоїло 8,5 млн із 10 млн грн., передбачених первинним договором.  Згодом додатково влітку 2021 року було проведено тендер, вартістю ще понад 12,5 млн грн. який виграло підприємство ПП «Архстрой фасад». З урахуванням додаткових робіт загальна вартість будівництва може скласти понад 25 млн гривень, що в два з половиною рази більше за попередній кошторис.

Напередодні оголошення додаткової закупівлі басейн 20 жовтня «проінспектував» президент Володимир Зеленський. Участь в “інспекції” взяли очільник ОДА Олександр Скічко та кандидат від партії “Слуга народу” на виборах до 197 округу, мер Золотоноші Віталій Войцехівський. Вибори заплановано на неділю, 31 жовтня.

На сайті Офісу Президента зазначено про те, що об’єкт вже «зведено» у межах програми «Велике Будівництво». Водночас у коментарях присутніх журналістів під час візиту до Золотоноші працівники гімназії говорили про те, що басейн вже працює, проте в «тестовому» режимі.

Від «Наших грошей»

Власником та директором ПП «Архстрой фасад» Сергій Мазурев, який є засновником ще низки компаній. «Архстрой фасад» зареєстрованк в 2016 році в Черкасах, і з листопада того року уклала в сфері держзакупівель угод на 126,89 млн грн. Поліція розслідує провадження № 12019250000000299 від 06.11.2019 за фактом можливого привласнення бюджетних коштів директором ПП «Архстрой Фасад» під час робіт з утеплення пологового відділення Золотоніської ЦРЛ.