Поліція за 37 мільйонів замовила реконструкцію кінологічного центру учаснику «Великої реставрації»
26.10.2021   //  

Головне управління Національної поліції у місті Києві 12 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Класика комфорту» реконструкцію кінологічного центру ГУНП у м. Києві по вул. Федора Кричевського, буд.21-А за 37,04 млн грн. Про це повідомляється в «Прозорро».

Зокрема, влаштують фундамент, підлогу, покрівлю, стіни, систему опалення, вентиляцію, каналізацію, водопостачання, встановлять вікна, двері, огорожу тощо.

Найбільша сума – 18,33 млн грн. – піде на матеріальні ресурси. Вартість устаткування складе 3,18 млн грн., зарплата – 4,14 млн грн., прибуток – 1,13 млн грн.

Ціни на будівельні матеріали відповідають ринковим. Водночас, вартість транспортування на деякі з них складає до 140%.

Згідно з підсумковою відомістю ресурсів, бетонні суміші В15 коштують 1759-1843 грн./м3, що відповідає ринковим цінам, а разом з транспортуванням 2377-2461 грн./м3. Тобто вартість транспортної складової 35%.

Щебінь фракції 40-70 мм та 20-40 мм коштує 350 та 418 грн./куб. м відповідно. По кожній фракції вартість транспортування – по 490 грн./куб. м, або 140% та 118% вартості товару. В вересневому моніторингу ДержДорНДІ відсутні ціни на ці фракції щебеню по Київській області. Водночас в сусідній Житомирській області середня ціна на них складає 245 та 231 грн./куб. м. (найдешевше серед усіх областей, а найдорожче на Луганщині – більше 1 тис грн.), а в Черкаській – 310 та 319 грн./куб. м.

Мінеральна шпаклівка Ceresit CT29 коштує майже по 7 грн. за кг. В «Епіцентрі» таку шпаклівку продають по 8,2 грн. за кг.

Очікувана вартість закупівлі – 39,07 млн грн. Тобто економія склала трохи більше 6%.

На торгах меншу від переможця суму запропонувало ТОВ «Спецсервіс АДС» – 34,71 млн грн. Але ця пропозиція була відхилена, оскільки фірма після розкриття пропозицій не виправила виявлені замовником невідповідності в документах.

Більшою від переможця виявилася пропозиція ТОВ «Грант буд-трейд» Артема Годяцького – 38,82 млн грн. Ця фірма повідомила замовника, що вважає, що тендерна пропозиція учасника ТОВ «Класика комфорту» не відповідає технічним вимогам. Зокрема, на думку «Грант буд-трейд», «Класика комфорту» надала розцінки, що не відповідають прямим розцінкам, які повинні бути застосовані у відомості обсягів робіт та які можна розцінювати як недостовірну інформацію.

Водночас, ГУ Національної поліції у місті Києві вирішило, що пропозиція ТОВ «Класика комфорту» відповідає технічним вимогам тендерної документації.

Столична «Класика комфорту» належить директору Анатолію Михальченку та Сергію Руденку із Києва. За даними системи «YouControl», раніше партнерами Сергія Руденка по цій фірмі були Володимир Муравицький та Олександр Шелетецький із Житомира. Нині Шелетецький володіє однойменним ТОВ «Будівельна компанія «Класика комфорту».

Згідно з «Прозорро», у 2018-2021 рр. «Класика комфорту» виграла тендерів на 1,50 млрд грн.

Як повідомляли «Наші гроші», влітку Національна музична академія України імені П.І. Чайковського (Київська консерваторія) по переговорною процедурою віддала ТОВ «Класика комфорту» 307 млн грн. в рамках «Великої реставрації» президента Володимира Зеленського під приводом відзначення 30-ї річниці незалежності України.