Будівельники «містка Кличка» виграли у продавців риби 128 мільйонів на спортивну базу
26.10.2021   //  

ДП «Центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту «Льодовий стадіон» Міністерства молоді та спорту 22 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Техно Стиль Груп» спортбазу за 128,49 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До осені 2022 року мають збудувати криту спортивну будівлю учбово-тренувальної бази із прибудованою насосною станцією по проспекту Академіка Глушкова, 9 у Києві. Тобто за адресою Льодового стадіону просто неба поруч із недобудованим Льодовим палацом.

Одноповерхова каркасна будівля буде призначена для тренувань і змагань з бадмінтону, тенісу, волейболу, баскетболу, міні-футболу, художньої гімнастики, фехтування, боксу, спортивних єдиноборств та інших видів спорту, а насосна станція – для подачі води до об’єктів стадіону. Крім того, влаштують комплексну автоматизацію, звукове оповіщення та передавання інформації на арену, відеозапис змагань та видачу ефірного контенту.

Підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Вартість договору на 5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 135,32 млн грн.

Єдиним конкурентом було столичне ТОВ «Таверс-Україна» директора Павла Букшина, яке завантажило більшість документів у пошкоджених архівах, що не відкриваються. При цьому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Раніше суперником володіли Ігор та Олена Тітарчуки. У 2017 році він отримав два підряди стосовно постачання риби на 1,17 млн грн.

Засновником столичної «Техно Стиль Груп» є Роман Брижак, а її директором – Сергій Дубенко. Техніку залучать у ТОВ «БК «Спецавто-Буд» Брижака, яким керує Ігор Стець.

Раніше Брижак володів, а Дубенко очолював ТОВ «Спецавто-Буд», яке будувало місток до Арки Дружби народів. Поліція відкрила провадження щодо того будівництва. Також той «Спецавто-Буд» колись був субпідрядником ТОВ «Мостобудівельний загін №112», пов’язаного з оточенням екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Продивуса. Однак нещодавно «Спецавто-Буд» переоформили на директора Руслана Прасалова в Дніпрі.

У 2010 році Сергій Дубенко керував ТОВ «Архітектурно-будівельний альянс», яким тоді володіли Алла Блоха та колишній народний депутат від Партії регіонів та екс-очільник КМДА Володимир Макеєнко. Потім Макеєнко разом із кіпріотами володів телеканалом «Прямий» («Тоніс»), доки його в 2021 році не купив екс-президент Петро Порошенко.

Також Сергій Дубенко до 2018 року керував партією «Сила народу», допоки її не було переоформлено в Харкові під назвою «Наші», а її директором у реєстрі не став Дмитро Заборін. Із 2020 року партію «Наші» очолює екс-нардеп Євгеній Мураєв, юридично колишній власник телеканалу «NewsOne» та нинішній власник телеканалу «Наш».