«Артемсіль» замовила ремонт прохідницько-очисного комбайна за 71 мільйон
25.10.2021   //  

ДП «Артемсіль» 13 жовтня замовила ТОВ «Завод гірничого машинобудування і сервісу» капремонт спецтехніки за 70,59 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2021 року мають виконати капітальний ремонт прохідницько-очисного комбайна Урал-10, виробником якого, за відкритими даними, є ВАТ «Копейський машинобудівний завод» (раніше СРСР, нині Росія). Деталі підряду невідомі, адже договір не оприлюднено.

Цю закупівлю провели без аукціону, оскільки «Артемсіль» не є замовником у розумінні закону «Про публічні закупівлі» як така, що діє на промисловій чи комерційній основі.

«Заводом гірничого машинобудування і сервісу» із Павлограда Дніпропетровської області володіє та керує Юрій Ртіщев із підконтрольного Україні Мирнограда Донецької області. За даними «YouControl», до 2014 року компанія називалась «Вуглебудсервіс» і була зареєстрована в Мирнограді (на той час – Димитров). Ще раніше, до 2009 року її засновниками разом із Юрієм Ртіщевим також були Сергій Стасюк і Віталій Нікітін.

У травні 2019 року поліція за заявою ГО «Народна Єдність» розпочинала кримінальне провадження проти посадовців «Артемсолі» щодо можливого розкрадання державних коштів на користь «Заводу гірничого машинобудування і сервісу» на тендерах. Але, крім двох ухвал за січень 2020 року, інших матеріалів по цій справі в судовому реєстрі немає.