«Наші гроші» та «Ліга антитрасту» виграли суд проти Кубракова
23.10.2021   //  

Оболонський районний суд м. Києва 6 жовтня виніс рішення на користь громадських організацій, які Олександр Кубраков у 2020 році звинуватив у пов’язаності з Араіком Амірханяном. Про це йдеться у рішенні суду.

Суд зобов’язав Олександра Кубракова розмістити на інформаційному порталі Liga.Net наступний текст: «Інформація, яка була опублікована мною у статті щодо того, що ресурс «Наші гроші» та ГО «Ліга антитрасту» є джерелами, наближеними до Араіка Амірханяна, є недостовірною та не відповідає дійсності».

«О. Кубраков майже півтора роки ховався від нас та суддів. Не ходив на засідання. Не отримував повістки. Та навіть не направляв у суд свого адвоката. Мабуть, він вирішив, що судді самі мають придумати, як його виправдати. Адже він основний годувальник Банкової. Проте, не тут-то було. І суддя Оболонського районного суду м. Києва І. Белоконна продемонструвала, що перед законом всі рівні. Брешеш? Відповідай за брехню. І не важливо, яку посаду ти займаєш. Ми щиро дякуємо за віру в справедливість, яка завдяки таким рішенням судів міцно закріпилася в нас і мотивує рухатися вперед», – відмітили у «Лізі антитрасту».

Нагадаємо, у блозі на порталі Liga.net «Міф про картель: про що говорять реальні цифри» голова Укравтодору написав: «Наразі у медіа-просторі все ще розповсюджується інформація про «картель у дорожній галузі». Основні джерела: ресурс «Наші гроші», представники ГО «Ліга антитраст», верхівка ВДА — все це джерела, наближені до Араїка Амірханяна. Останній — має групу впливу з кількох компаній, які переважно заробляють на блокуванні тендерів (тендерний тролінг)».

Після того президент України Володимир Зеленський наклав санкції на Амірханяна через причетність до контрабанди. А низка громадських активістів виграли суд проти Антимонопольного комітету, який не бажає приймати заяву щодо створення картелю на підрядах Укравтодору.