«Феофанія» за 4,5 мільйона замовила апарат для зовнішнього насичення крові киснем
22.10.2021   //  

Клінічна лікарня «Феофанія» Державного управління справами 12 жовтня за результатами тендеру замовила ТОВ «Хай Спейс» апарат для екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО) за 4,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року поставлять оплачений наперед апарат для ЕКМО в такій комплектації:

  • система екстракорпоральної циркуляції Solis виробництва «Braile Biomedica» (Бразилія);
  • три системи шприцевого інфузійного насосу виробництва «B.Braun Melsungen AG» (Німеччина), кожна з яких включатиме кришку SpaceCover Comfort, станцію Compact Plus та три кабелі для підключення окремих насосів до виклику персоналу лікарні;
  • система підігріву крові/рідини 3M Ranger модель 245 виробництва «3M» (США);
  • апарат для гострого діалізу multiFiltrate M200701 виробництва «Fresenius Medical Care Deutschland GmbH» (Німеччина);
  • дефібрилятор-монітор Zoll X Series виробництва «Zoll Medical Corporation» (США).

Ціни окремих складових невідомі. ЕКМО – це система штучного кровообігу, яка потрібна пацієнтам із серцевою недостатністю, легеневою недостатністю, а також тим, хто переніс операцію на серці. Апарат перекачує і насичує киснем кров пацієнта поза його тілом. Він також може використовуватись при тяжких випадках коронавірусної хвороби COVID-19.

Ціна договору всього на 0,03% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 4,50 млн грн.

Єдиним конкурентом із таким самим обладнанням було київське ТОВ «Медітрейд», яке належить компанії «Meditrade Group s.r.o» (Словаччина) громадян Словаччини Катаріни Богдалової та Павела Богдала. При цьому ніхто не знижував ціни під час аукціону.

Київський «Хай Спейс» на чолі з Тетяною Марущак належить ТОВ «Тесслагруп», а те – Ігорю Георгійовичу Шевченку (не плутати з юристом і політиком Ігорем Анатолійовичем Шевченком), Софії Пластун та їхньому ж АТ «ЗНВКІФ «Суверен». Група «Tesslagroup» торгує аграрною продукцією і надає елеваторні та транспортно-експедиційні послуги.

Усього з 2020 року переможець отримав медичних державних підрядів на 5,91 млн грн.