СБУ дала 110 млн на визначення тональності інформаційних повідомлень в інтернеті
21.10.2021   //  

Служба безпеки України 18 жовтня підписала договір із ТОВ «С-Монітор» про поставку обладнання та софту на 110,19 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять пакет модернізації програмно-апаратного комплексу спеціального призначення («СПАК»). Також його підключать, налаштують і випробують. Крім того, постачальник проведе навчання для співробітників замовника. Гарантія становить рік.

За даними сайту постачальника, «S-Monitor» – це система інтернет-моніторингу в режимі реального часу з автоматичним визначенням тональності інформаційних повідомлень.

Закупівлю провели за переговорною процедурою з посиланням на «необхідність захисту прав інтелектуальної власності». В обґрунтуванні сказано, що «С-Монітор» має досвід реалізації проектів у галузі системної інтеграції та захисту інформації. Це авторизований ексклюзивний постачальник апаратно-програмних продуктів спецпризначення в Україні, який може повністю реалізувати технічні вимоги СБУ із правовим забезпеченням захисту інтелектуальної власності на модернізацію СПАК. Компанія продовжувала розробки у цій сфері та вдосконалювала програмні засоби для реалізації аналогічних функцій обробки інформації з відкритих джерел. Зокрема такі засоби були впроваджені у комп’ютерній програмі «S-Monitor», виключні авторські права на яку належать компанії «С-Монітор».

Столичною «С-Монітор» володіє та керує Олена Бондар. Колись ця компанія під назвою «Укрінфоінвест» займалась нерухомістю, а її засновниками були академік і професор НТУ «КПІ ім. І. Сікорського» Дмитро Ланде та гендиректор групи «Ліга» Дмитро Бондаренко.