Держгеонадра продало Козицькому газове родовище за 90 мільйонів – дорожче стартової ціни в 17 разів
21.10.2021   //  

Переможцем аукціону Держгеонадра з продажу спецдозволу на користування надрами Жуківської площі в Полтавській області стало ТОВ «Горизонти» з пропозицією 90,00 млн грн..

Про це свідчать дані «Прозорро. Продажі», де 20 жовтня відбулися торги.

Жуківська площа розташована в межах за 9 кілометрів на південь від Полтави, корисні копалини – нафта, газ та газовий конденсат. Спецдозвіл буде видано на 20 років на геологічне вивчення та видобування корисних копалин.

Власником ТОВ «Горизонти» вказаний Зіновій Козицький. Він відомий як власник найбільшої приватної газовидобувної компанії на Західній Україні – ТОВ «Західнадрасервіс». Його син Максим Козицький з лютого 2020 року очолює Львівську облдержадміністрацію.

Конкурентами переможця на аукціонах були ТОВ «Нафтогазопромислова геологія», яка входить до групи Burisma екс-міністра Миколи Злочевського, та ТОВ «Регал петролеум корпорейшн (юкрейн) лімітед» нардепа Вадима Новинського. А також ТОВ «Газ-МДС», пропозиція якого була в підсумку лише на тисячу гривень меншою від пропозиції переможця. Власниками фірми вказані Андрій Гавриш та Тетяна Гузенко. Це дочка дніпровського бізнесмена Олександар Гузенка, директором його ТОВ «Траст Левел» згаданий Гавриш. Але до газового бізнесу Тетяна Гузенка зайшла в 2017 році після одруження з Олександром Кацубою – екс-заступником голови правління НАК «Нафтогаз України». ГПУ звинувачувало його у заволодінні грошима «Нафтогазу», але дозволила йому вийти на свободу, заплативши $3,5 мільйони штрафу.