Митниця знову задрала ціни на будматеріали для розбудови КПП «Дяківці» за 95 млн
20.10.2021   //  

Державна митна служба України 12 жовтня за результатами тендеру замовила ТОВ «Азовтехгаз» розбудову пункту контролю в Чернівецькій області за 94,88 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 30 листопада 2022 року реконструюють автомобільний пункт пропуску «Дяківці» в селі Тернавка Герцаївського району. Зокрема влаштують службово-виробничу будівлю, павільйони паспортного та митного контролю, павільйон електронної ваги, будинок кінологічної служби, відеоконтроль, комп’ютерні мережі, бокс для поглибленого огляду автомобілів, радіаційний контроль, рентгеноконтроль, трансформаторну підстанцію, флагштоки, навіси, свердловину, насосні станції, протипожежні системи, туалети, дороги, електропостачання та майданчики тощо. Субпідрядником буде ТОВ «Інкос Компані».

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, низка цін перевищує ринкові, хоч і не настільки, як на тендерах щодо інших пунктів контролю, виграних іншою фірмою.

Природний рядовий пісок коштує 998 грн./куб. м. Днями білоруси виграли дорожній тендер Житомирської САД із таким піском по 149 грн./куб. м, що вшестеро дешевше.

Різні марки та фракції щебеню коштують однаково – 1 441 грн./куб. м. Це в півтора раза дорожче навіть від цін різних фракцій щебеню в вересневому моніторингу ДержДорНДІ по Чернівеччині у 805-876 грн./куб. м. А на будівельних і дорожніх торгах трапляються й нижчі ціни. Так, у вересні на тендері СБУ щодо житла у Хмельницькому різний щебінь коштував 260-442 грн./куб. м. Тобто втричі-вп’ятеро дешевше від ціни для митників.

Бетон В30 М400 20-400 мм коштує 3 685 грн./куб. м. На сайті групи «Ковальська» види бетону В30 М400 продаються по 1 527-2 316 грн./куб. м, що в півтора-два раза дешевше.

Два інтроскопи Rapiscan RAP 624 XR у стандартній комплектації замовили по 2,54 млн грн. Це на 12% дешевше від серпневої ціни таких інтроскопів для пункту «Красноїльськ» у 2,85 млн грн. У 2019 році ДФС замовила три стаціонарні траспортерні скануючі системи Rapiscan 624XR із тунелем 500х800 мм по 34 тис євро, що зараз дорівнює 1,04 млн грн.

Вартість договору лише на 3% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 97,58 млн грн.

П’ять фірм із нижчими на 1-13% цінами відхилили за різні невідповідності. Це були ТОВ «Техно-Буд Сервіс», ТОВ «КБК», ТОВ «Будторгінвест», ТОВ «Агро Констракшн» і ТОВ «Елітгарантбуд». «Техно-Буд Сервіс» вимагав у замовника вернути його на торги, проте марно. Крім того, «Будторгінвест» скаржився, що в тендерній пропозиції переможця теж нібито були недоліки. Однак замовник заперечив це та відмовився змінювати рішення.

Маріупольським «Азовтехгазом» володіють Ганна Бабіч та Володимир Бабіч. Ще вони заснували ТОВ «Три-Джи» із Сергієм та Мариною Голубченками. Також Володимиру Бабічу належить ТОВ «Промислові гази», а Ганні Бабіч – ТОВ «АТГ-Констракшін».

Переможець орендує техніку в ТОВ «НЛТ Техніка» і ТОВ «Глобал Логістик Сістем».

Із 2016 року «Азовтехгаз» узяв підрядів на 119,63 млн грн., з яких цей – найбільший.