Спецзв’язківці придбали автівок Toyota Camry на 5,5 мільйона
19.10.2021   //  

Департамент забезпечення Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України 6 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Артсіті» легкових автомобілів на загальну суму 4,48 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Фірма поставить п’ять автомобілів Toyota Camry у комплектації Elegance по 895,5 тис грн. Кожна автівка матиме 8-ступеневому автоматичну коробку передач, подушки безпеки, оздоблення сидінь шкірою з перфорацією (комбінація з натуральної та синтетичної шкіри), мультимедійну систему, а також додаткові опції: металевий сейф, тонування стекол, дорожній набір (аптечка, вогнегасник тощо), сталевий захист піддону картера двигуна, гумові та ворсові килимки.

У автосалонах Toyota Camry Elegance без додаткових опцій можна придбати за 845 тис грн.

Крім того, КП «Укрспецзв’язок», засновником якого є Адміністрація державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (той, що і у департамент забезпечення цієї служби), 12 жовтня уклав угоду з ТОВ «Гранд Мотор» про придбання однієї автівки Toyota Camry за 910 тис грн.

Вона матиме таку ж комплектацію Elegance, як і придбаних «Тойот» департаментом забезпечення, але без додаткових опцій. Тобто, її ціна на 65 тис грн. (8%) дорожча, ніж пропонують на ринку.

На торгах по закупівлі п’яти автомобілів Camry єдиним конкурентом ТОВ «Артсіті» росіянина Олександра Лалаяна було ТОВ Фірма «Алмаз мотор, ЛТД» Олексія Шохи та Олександра Корнієнка, яке запропонувало вищу суму – 4,5 млн грн. Такою ж була очікувана вартість. Фірми не торгувалися.

На аукціоні по придбанню однієї Toyota Camry Elegance єдиним конкурентом ТОВ «Гранд Мотор» Марії Гвоздьової та Тетяни Дерешук було ТОВ «Сервісний центр «Діамант» Павла Волкова, яке запропонувало 913 тис грн.