Першотравневий ліцей відремонтують за 125 млн за скаженими цінами
18.10.2021   //  

Відділ освіти, молоді та спорту Визирської сільської ради Одеського району Одеської області 11 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ «Білд Констракшн Груп» ремонт сільського ліцею вартістю 124,92 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2023 року капітально відремонтують опорний заклад освіти «Першотравневий ліцей» із благоустроєм території в селі Першотравневе. Ціни значно вищі від ринкових.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільша сума в 5,00 млн грн. піде на дисперсію полівінілацетатну непластифіковану по 294 грн./кг. Марка невідома.

В інтернет-магазинах її можна знайти у продажу під замовлення за гуртовою ціною 61 грн./кг при купівлі від 1 т. Це майже вп’ятеро дешевше від тендерної ціни сільради. А у вересні на тендері СБУ щодо житла у Хмельницькому вона взагалі коштувала 38 грн./кг, тобто майже увосьмеро дешевше за нинішню ціну від фірми «Білд Констракшн Груп».

Пісок природний рядовий коштує 648 грн./куб. м. Днями білоруси виграли дорожній тендер Житомирської САД із таким піском по 149 грн./куб. м, що вчетверо дешевше.

Розчин М150 замовили по 3 410 грн./куб. м. У СБУ він коштував 1 153 грн./куб. м, що майже втричі дешевше, а в дорожників – 1 292 грн./куб. м, що в 2,5 раза дешевше.

Ціна договору всього на 1,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 126,83 млн грн.

ТОВ «Будівельна фірма «Капіталжитлобуд» вимагало прибрати з тендерної документації вимогу, яку вважало дискримінаційною. Мова про надання учасником акту обстеження об’єкту за підписом замовника. Той відповів, що він не обмежував коло учасників щодо факту обстеження об’єкту і що кожен бажаючий має право відвідати об’єкт в робочий час.

Раніше анонімна компанія заявляла, що вказаний контактний номер телефону замовника не відповідає на жоден дзвінок. Замовник відповів, що він справний, в робочому стані.

На аукціоні ТОВ «Строй Імперія» помилково вказало ціну 118 тис грн. замість 118,39 млн грн., тому замовник його відхилив за ненадання обґрунтування аномально низької ціни.

Дорожчим конкурентом не вперше стало доброславське ТОВ «Одесінтерм Плюс», яким володіє та керує одесит Валерій Дмитрович Мішаглі. За даними «YouControl», до 2020 року його партнером по цій фірмі також був Юрій Володимирович Мішаглі з Одещини.

Одеською «Білд Констракшн Груп» володіє та керує Олег Прохорович. До 2019 року її засновником був Сергій Єштокін, а директором – Сергій Чігідін. Свого часу Прохорович володів і керував ТОВ «Талісман Строй», яке було пов’язане з фірмою «Укргазифікація Південь». А саме мало юридичну адресу в Визирці в одному будинку з ТОВ «Епт Пласт», співзасновником якого тоді був директор «Укргазифікація Південь» Ігор Єрьоменко.

Директор «Укргазифікація Південь» Ігор Єрьоменко був депутатом Одеської облради від Партії регіонів та від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Засновниками фірми є члени його родини Олександра Єрьоменко, Сергій Єрьоменко і Володимир Єрьоменко.

СБУ підозрює, що директор «Укргазифікація Південь» підписав недостовірні дані в актах виконаних робіт щодо реконструкції каналу і заволодів 2,01 млн грн. бюджетних коштів.