Нардепам запропонували покарати Пінчука за зловживацький монополізм на «Укрзалізниці»
18.10.2021   //  

«Ліга антитрасту» пропонує народним депутатам звернутися до АМКУ щоб змусити його припинити зловживання монопольним становищем групою «Інтерпайп».

Це той випадок коли деолігархізація проводиться на словах, а насправді є захистом олігархів на ділі. Антимонопольний комітет відмовляється боротися з колісною монополією «Інтерпайпу» олігарха Віктора Пінчука.

Просто наведемо кільки простих фактів:

  • виробництво вагонних коліс, які підходять під колії на пострадянському просторі, здійснює лише декілька підприємств у світі;
  • ПАТ «Інтерпайп НТЗ» єдиний виробник суцільнокатаних коліс для вагонів на території України, який може забезпечити потреби АТ «Укрзалізниця»;
  • у 2018-2020 роках «Укрзалізниця» закуповувала у «Інтерпайпу» колеса за значно завищеними цінами;
  • в 2019 році ціни на колеса зросли в середньому понад 100% від цін 2018 року;
  • у 2020 році ціни коліс на імпорт (зокрема і для Росії) були значно нижчими, ніж для «Укрзалізниці».
  • за нашими підрахунками, лише за останні три роки сума збитків «Укрзалізниці» від нав’язування завищених цін єдиним українським виробником вагонних коліс склала близько 465 млн. грн.

Збитковість «Укрзалізниці» відображається на якості надання послуг перевезення пасажирів та вантажів. Отже від дій «Інтерпайпу» постраждав майже кожен споживач послуг залізниці, який не отримав належну якість послуг.

Ви вважаєте, що так і має бути? Мабуть ні. А от Антимонопольний комітет України вважає, що так.

Справа в тім, що на дії «Інтерпайпу» до АМКУ скаржились Національне антикорупційне бюро та приватні компанії, які є споживачами продукції заводу Віктора Пінчука. Наша ГО теж подавала заяву. Проте Комітет усім відмовив в початку розслідування, посилаючись на якісь формальні причини. Натомість розпочав дослідження, яке може тривати десятиріччями.

Для припинення маніпуляцій з цінами та завищення витрат «Укрзалізниці» необхідно щоб АМКУ визнав, що група «Інтерпайп» зловживає домінуючим становищем на українському ринку залізничних коліс і бандажів для колісних пар.

Звернення до АМКУ народних депутатів з пропозицією розпочати розслідування допоможе активізувати Комітет та змусить його реагувати на проблеми про які у Комітеті не прийнято «говорити в слух».

«Ліга антитрасту»