Суд призначив рік обмеження волі директору фірми, який привласнив 36 тисяч на ремонті Воїнського меморіалу
15.10.2021   //  

Індустріальний райсуд міста Дніпро призначив обмеження волі строком на один рік директору ТОВ «Дніпро Агротехніка Плюс», який привласнив 36,5 тис грн. коштів  територіальної громади м. Дніпро під час ремонту Воїнського меморіалу за 466 тис грн. Про це свідчить вирок суду від 29 вересня.

У 2016 р. директор ТОВ «Дніпро Агротехніка Плюс» Павло Кочанов  уклав з відділом комунального господарства Індустріальної районної в м. Дніпрі ради договір про виконання робіт щодо проведення капітального ремонту Воїнського меморіалу по вул. Янтарній у м. Дніпро.

Того ж року замовник перерахував «Дніпро Агротехніка Плюс» 30% передплати у сумі 140 тис грн.

В подальшому, Кочанов, знаючи, що ремонт Воїнського меморіалу по вул. Янтарній виконано не в повному обсязі, надав представнику відділу комунального господарства Індустріальної районної в м. Дніпрі ради акт приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2016 р., в якому зазначено дані про виконання договору в повному обсязі.

У кінці жовтня фірмі «Дніпро Агротехніка Плюс» було перераховано ще 326 тис грн. Тобто усього його підприємство отримало 466 тис грн.

Згідно з висновком судового експерта від 20.03.2018, різниця між вартістю фактично виконаних робіт з капремонту Військового меморіалу та вартістю, вказаною в акті приймання виконаних будівельних робіт без урахування вартості озеленення, складає 36,5 тис грн. Тобто Кочанов, зловживаючи своїм службовим становищем, заволодів грошима територіальної громади м. Дніпро у сумі 36,5 тис грн.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості від 17 вересня 2021 р., укладену між прокурором Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра Артемом Кравцовим та Кочановим, визнав його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.191КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та призначив йому покарання у виді обмеження волі строком на один рік з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій на два роки.

Також суд стягнув з Кочанова на користь держави судові витрати у розмірі 16 тис грн.

Згідно з ЄДР, Павло Кочанов продовжує бути керівником ТОВ «Дніпро Агротехніка Плюс».