Фірма розіграла з підрядником 9 мільйонів на ремонт СOVID-відділення
15.10.2021   //  

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова 4 жовтня за результатами тендеру уклала договір із ТОВ «Ріел Енерго» на капітальний ремонт приміщень лікарні, у яких надають медичну допомогу пацієнтам з СOVID-19, сума угоди склала майже 9,3 млн грн

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

За даними «Прозорро», переможець повинен виконати всі роботи до 30 листопада цього року. Договірною ціною передбачено, що прибуток «Ріел Енерго» складе 215 тис. грн, а витрати за зарплату – майже 2,5 млн грн.

Кошторисом передбачені демонтажні роботи з розбирання перегородок, бетонних бордюр басейна, вікон, покриття тощо, а потім подальше облаштування нових покриттів стін, стелі та підлоги, каналізації, водопостачання, опалення, пожежної системи, душових кімнат та інше.

На торгах єдиним конкурентом «Ріел Енерго»  було ТОВ «Монтаж-Буд-Строй», яке (як і переможець) не знижувало первинні пропозиції. Ця фірма зараз є підрядником переможця в ЖК «Компаньйон», про що повідомила на своїй сторінці у Facebook та на власному сайті.

Цей житловий комплекс будує корпорація нерухомості «Ріел», а одним із генпідрядників на вказане саме «Ріел Енерго», яке використовує логотип «Ріелу» і позиціонується на сайті як частина компорації, що займається електромонтажними роботами. Власне, раніше співвласником «Ріел Енерго» був президент будівельної корпорації «Ріел» Ростислав Мельник.

Це лише друге бюджетне замовлення для «Ріел Енерго». Раніше фірма отримала підряд на будівництво флагштоку у Львові. Як виявили «Наші гроші. Львів», тоді 12-мільйонний тендер фірма розіграла із ТОВ «Авр-Буд». Обидві компанії подали на торги частину документів зі спільними дефектами, що свідчить про підготовку довідок на одній техніці. Окрім того, в листі про повноваження щодо підпису документів фірма «Авр-Буд» помилково вказала ПІБ директора компанії «Ріел Енерго» Андрія Дишканта.

На поточній закупівлі новий конкурент «Ріел Енерго» не зробив аналогічну помилку. Водночас «Монтаж-Буд-Строй» завантажив не усі потрібні документи, наприклад про матеріально-технічну базу чи працівників, а тому і так не зміг би перемогти. Крім того, конкуренти склали однакові тексти довідок (окрім заголовку), які замовник вимагав у довільній формі. Наприклад, гарантійний лист чи довідку про огляд приміщень лікарні.

Компанія «Ріел Енерго» зареєстрована 2017 року в Перемишлянському районі на Львівщині. Офіційними власниками є зареєстрований у Рівненській області Андрій Дишкант та львів’янка Наталія Жук. Їй також належить частина будівельних ТОВ «Ріелбудстиль» та ТОВ «Проф-Буд Захід».