Голова Центрвиборчкому записав на тітку квартиру в елітному ЖК на Печерську
08.10.2021   //  

Голова Центрвиборчкому Олег Діденко

Голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко декларує оренду квартир в столичному ЖК «Французький квартал» у Марти Самолевич, яка є підставною особою.

Про це програмі «Watchdogs.Розслідування» розповіла екс-дружина керівника ЦВК Юлія Діденко.

За її словами Марта Самолевич – це тітка Діденка. Сама вона мешкає у звичайній багатоповерхівці в Чернівцях. Але вона вказана власником квартири площею 83 квадратних метра на Печерську та паркомісце в цьому ж ЖК «Французький квартал».

За даними програми, Діденко активно робив ремонт в цій квартирі після весілля в 2016 році.

Також за словами Юлії Діденко, її чоловік  працевлаштував в ЦВК на високооплачувані посади своїх друзів та однокурсників. Наприклад, на посаду керівника автопарком ЦВК призначений Валерій Татарін. В 2017 році Діденко декларував оренду квартири у Людмили Татаріної.

Татарін в ЦВК минулого року заробив 924 тис грн., за високу інтенсивність він отримав 240% надбавки. Його попередник на такій посаді отримував вдвічі менше.

Діденко став членом ЦВК в 2014 році від «УДАР», а в 2019 році «Слуга народу» висунула його на керівника ЦВК. Цьому сприяла давнє знайомство Діденка з тодішнім головою Офісу президента Андрієм Богданом.