Про «Велике будівництво» Зеленського у ЗМІ розмістили джинси більше, ніж про Порошенка і Кличка разом узятих
06.10.2021   //  

Найбільше матеріалів з ознаками замовлення політичного спрямування орієнтовано на підвищення значущості програми президента Зеленського “Велике будівництво”. Про це йдеться у квартальному звіті «Інституту масової інформації».

Рівень джинси в українських онлайнах продовжує зростати, незважаючи на міжвиборчий період. У порівнянні з попереднім моніторинговим періодом кількість матеріалів з ознаками замовності зросла на 9%.

«Велике будівництво» з 11% від усіх зафіксованих матеріалів з ознаками замовності посіло третє місце після різних комерційних компаній (24,5%, у тому числі Parimatch, банки, айкос тощо) та компаній олігарха Ріната Ахметова (20,8%).

Велика кількість медіа продовжує давати лише компліментарні матеріали на тему програми Зеленського, без будь-якого аналізу чи перевірки достовірності. Відсоток зростає з кожним моніторингом. Так, у порівнянні з попереднім аналізом кількість матеріалів про Велике будівництво зросла майже на 3%.

Менше ніж про «Велике будівництво» Зеленського розміщувалось джинси про ОПЗЖ Медведчука-Бойка (7,7%), Віталія Кличка (6%), Петра Порошенка (4%).

Приклади джинси від ІМІ: