«Артемсіль» за 4 мільйони влаштує Wi-Fi на туристичних маршрутах у соляних шахтах
04.10.2021   //  

ДП «Артемсіль» 27 вересня уклало угоду з ТОВ «Компанія «Дейта Експрес» про влаштування Wi-Fi за 3,97 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч розроблять кошторисну документацію та побудують розподілену систему Wi-Fi для туристичних маршрутів «Артемсолі». Деталі невідомі, адже договір не оприлюднено.

На сайті «Артемсіль» пропонує пройти туристичний маршрут у соляні шахти. Двогодинні екскурсії туди відбуваються на глибині 200 м. Пішохідний маршрут підземними соляними галереями працює на руднику №1, котрий раніше називався Брянцівською копальнею. Це найстаріша соляна шахта Донбасу. І саме тут з 1881 року почалася історія підприємства.

«Компанія «Дейта Експрес» заснована в Бердянську. Володіє нею Яків Верховський із реєстрацією в окупованому Донецьку, а очолює Дмитро Радченко. Верховський володіє донецькими ПП «Дейта Експрес» та ТОВ «Інжинірінгова компанія «Дейта Експрес».

Фірма створила ТОВ «Глобал Інжиніринг Компані» разом із ТОВ «Юнайтед Трейдинг Кепітал» Майї Лобанової та із ТОВ «Іст Стафф Едженсі» Артема Трекке, Катерини Науменко та Андрія Арсірія. Трекке є засновником АО «Креденс» разом із Василем Фаринником і Наталією Дригваль, а Науменко та Арсірій працюють там юристами.

Раніше адвокатське об’єднання називалось «Татаров Фаринник Головко». Ним володіли Василь Фаринник та Олег Татаров, нинішній заступник керівника Офісу Президента.

Усього з 2016 року фірма отримала підрядів переважно в «Артемсолі» на 49,64 млн грн.