Нардеп «слуг народу» допоміг соратниці засіяти тисячу гектарів тюремників і отримати за це 5 млн
01.10.2021   //  

ДП «СГП Державної кримінально-виконавчої служби України (№104)» без аукціону замовило на п’ять років сільгоспроботи на своїй землі ТОВ «Оміс Агро», вартість угоди в 2021 році склала 4,63 млн грн. В обробіток потрапило понад тисячу гектарів, передачу яких ДП перед цим ініціював нардеп «Слуги народу» Ігор Мурдій.

Про це йдеться в матеріалі Анастасії Зубової на Bihus.info.

У  лютому 2021 року управління Держгеокадастру у Кіровоградській області своїм наказом передало 1,3 тис гектарів у користування ДП «СГП Державної кримінально-виконавчої служби України (№104)». До цього земля належала місцевій виправній колонії.

Передачі землі передувало звернення від 8 лютого до регіонального Держгеокадастру народного депутата Ігоря Мурдія, який обрався до парламенту від «Слуги народу» Кіровоградської області, але його округ був іншому районі. У зверненні нардеп попросив передати в постійне користування держпідприємству №104  дванадцять земельних ділянок «для забезпечення належної реалізації функцій, покладених на підприємство, та цільове їх використання». Держгеокадастр в короткі терміни прислухався до прохання нардепа.

Вже через тиждень – 23 лютого 2021 року,  директор держпідприємства №104 Костянтин Бурківський без проведення тендеру уклав договір з ТОВ «Оміс Агро» про виконання сільгоспробіт н цій землі. Згідно з умовами договору, фірма зобов’язалася вирощувати для ДП сільгосппродукцію за 3,37 млн грн. щорічно до кінця 2025 року. Додатковою угоду на цей рік на площі 1158 га замовили висадку й обробіток кукурудзи та соняшнику, вартість робіт збільшили до 4,63 млн грн. Поля вже засіяні та обролені.

«Оміс Агро» створене у Кропивницькому за місяць до укладення  згаданої угоди. Нині засновницею фірми вказана Світлана Сенченко, яка також є співвласницею ТОВ «Укртехцентр-Авто» разом з агробізнесменом Сергієм Таровиком. На минулих виборах  Сенченко від слуги народу балотувалася на голову Великосеверинівської громади від «Слуги народу»

Микола та Світлана Сенченки

У соцмережах опубліковане фото Світлани Сенченко із партійного заходу, на якому поряд з нею сидить Микола Сенченко.  Його джерела журналістки назвали її чоловіком, Сенченко  з минулого року працює заступником міжрегіонального управління Укртрансбезпеки (нині відсторонений через підозру у вимаганні хабара), а до цього працював на підприємстві «Шанс», що належить родині Таровиків. В деклараціях Сенченка згадок про дружину немає, але вказане користування квартирою, яка належить жінці з ідентичним ПІБ – Сенченко Світлана Сергіївна.

Підряд для «Оміс Агро» з перевезення води на полях держпідприємства виконує ДП «Кіровоградський облавтодор», яке очолює Андрій Онищенко. На місцевих виборах він балотувався до Кропивницької міськради від «Слуги народу».

Керівник «СГП Державної кримінально-виконавчої служби України (№104)» Костянтин Бурківський очолив підприємство минулого року. На останніх місцевих виборах він балотувався для до Олександрівської селищної ради від партії «За майбутнє», а його дружина Анастасія Бурківська стала депутатом цієї ж ради від «Слуг народу».

Нагадаємо, нардеп Ігор Мурдій був гостем на святкуванні заступником голови Офісу президента Олегом Татаровим дня народження. Вони обоє уродженці Новоукраїнки.