«Укрспецекспорт» найняв юристів «Ілляшев та партнери» на три роки за 1,2 мільйона
30.09.2021   //  

Державна компанія «Укрспецекспорт» з державного концерну «Укроборонпром» 21 вересня замовила адвокатському об’єднанню «Юридична фірма «Ілляшев та партнери» юридичні послуги на 1,18 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Юристи адвокатського об’єднання надаватимуть комплекс якихось юридичних послуг на митній території України протягом 1 095 днів, тобто трьох років. Інших подробиць у звіті про укладення договору немає, а договір не оприлюднений. Закупівлю провели без торгів, адже «Укрспецекспорт» не є замовником у розумінні закону «Про публічні закупівлі».

АО «Юридична фірма «Ілляшев та партнери» належить Михайлу Ілляшеву та депутату Київради Роману Марченку, якого в 2018 році виключили із «Самопомочі» за захоплення землі під Києвом, внаслідок чого фракція цієї партії в Київраді припинила своє існування.

Загалом із 2020 року «Укрспецекспорт» уклав угод із цим об’єднанням на 10,52 млн грн.

Нагадаємо, у 2018 році ДП «Антонов» без торгів уклало дві угоди з ТОВ «ЮФ «Ілляшев і партнери» та одну угоду з АО «ЮФ «Ілляшев та партнери» про юридичні послуги кожна вартістю по 1 грн. Також АО «ЮФ «Ілляшев та партнери» надавало юридичні послуги ДП «Завод 410 ЦА» (детальніше в новині «Оборонний завод заплатив юрфірмам Марченка і пов’язаній із заступником Богдана уп’ятеро більше від суми, яку вони мали стягнути»).

Як раніше писали «Наші гроші», у квітні 2021 року ДБР на хабарі в $160 тис затримало адвокатку «Ілляшев і партнери» Аллу Цимановську, яка, за версією слідства, вимагала гроші у підприємця за вирішення питань в Антирейдерській колегії Мін’юсту (Колегії з розгляду скарг у сфері держреєстрації). В «Ілляшев і партнери» тоді відкоментували, що «не мають відношення до вказаних подій та не представляли жодну із сторін у згаданій земельній суперечці», а Цимановська «стала жертвою провокації, організованої давнім недоброзичливцем для зведення особистих рахунків». У Печерському райсуді Києва Аллі Цимановській обрали запобіжний захід – тримання під вартою, із можливістю внесення застави 3,5 млн грн. (див. статтю «160 тисяч доларів для Антирейдерської колегії»).