НСК «Олімпійський» покращать на 50 мільйонів: захисна сітка від метальників молота коштує мільйон – як Toyota Camry
30.09.2021   //  

Державне підприємство «Національний Спортивний Комплекс «Олімпійський» 23 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Електромережбуд-7» ремонт бігових доріжок за 49,67 млн грн. Про це повідомляється в систему «Про зорро».

Йдеться про капремонт бігових доріжок спортивного ядра, окремих конструкцій та мереж об’єктів державного підприємства «НСК «Олімпійський» за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 55. Також буде придбано легкоатлетичне обладнання, відремонтовано інженерні мережі енергозабезпечення, мережі диспетчеризації, теплокомунікаційні, інформаційні мережі, а також буде гідродинамічно очищено дренажну зливну каналізаційну мережу.

Передбачено, що витрати підрядника, пов’язані з устаткуванням, складуть 20,96 млн грн., матеріальних ресурсів – 13,73 млн грн., зарплатня – 3,89 млн грн., прибуток – 291 тис грн.

Значна частина грошей піде на спортивний інвентар, виробником якого є шведська фірма Nordic Sport. Ціни на такий інвентар в інтернет-магазинах вищі, ніж запропонував «Електромережбуд-7».

Найдорожчим придбанням є мобільне захисне огородження для метання молоту (висота 8,5 м, висота воріт 10,5 м). Воно коштує 1,21 млн грн. (тут і далі ціни з ПДВ).

Приблизно стільки ж коштує автомобіль Toyota Camry у найдорожчій комплектації (зі шкіряним салоном та панорамним дахом), який є популярним серед топ-чиновників України.

Ціна стійки для стрибка з жердиною Alu Elite (регулювання висоти від 1,5 до 6,35 м) – 288 тис грн. (в інтернет-магазинах продавались за 304 тис грн.) Планка для стрибка з жердиною (довжина 4,5 м) коштує 4,5 тис грн.

Окремо 784 тис грн коштує «місце приземлення для стрибка з жердиною» – набір спеціальних матів, на які падає спортсмен.

На торгах єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Ж.О.К.» Сергія Хамбіра, чия пропозиція буда вищою на 25,5 тис грн. і склала 49,69 млн грн. (на 900 грн. менше від очікуваної вартості). Фірми не торгувалися під час аукціону.

Засновником ТОВ «Електромережбуд-7» з с. Петропавлівська Борщагівка під Києвом є Альона Коваленко з м. Пирятин Полтавської області, директор Олександр Кравець.

У 2016-2021 рр. «Електромережбуд-7» виграв тендерів на загальну суму 113,20 млн грн. Замовлення від «НСК «Олімпійський» – найбільше з отриманих.