Новачок з орбіти кіровоградського «регіонала» узяв 407 мільйонів на школу на Осокорках
30.09.2021   //  

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Київради 24 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Капіталмістобуд» школу за 407,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2022 року по вулиці Соломії Крушельницької у Дарницькому районі повинні звести загальноосвітню школу. Мова про другу чергу будівництва житлового комплексу на 11-ому мікрорайоні ж/м Осокорки – Північні, яка передбачає загальноосвітню школу з басейном. Однак у відомості обсягів робіт саме до цього тендеру басейн не згадується.

Переможець оприлюднив підсумкову відомість ресурсів лише до первинної пропозиції, а на торгах знизив ціну на 5%. При цьому більшість сторінок порожні. Нумерація рядків не збивається, однак усі ціни будматеріалів за алфавітом між літерами «б» та «ш» невідомі.

В оприлюдненій частині блоки газобетонні 500*600*375*200 коштували 954 грн./шт. У відкритих джерелах стінові газоблоки D500 600х375х200 коштують від 1 800 грн./шт.

Блоки віконні металопластикові п’ятикамерні Open Teck Elite із подвійним склопакетом 4-10-4-10-4і з фурнітурою покращеної якості та опором теплопередачі конструкції не менше 0,75м2С/Вт коштували 2 083 грн./кв. м. Конфігурація невідома. У липні на ринку вікна OpenTeck Elit зі склопакетом 4-10-4-10-4і та фурнітурою Vorne можна було знайти по 2 104-2 416 грн./кв. м залежно від конфігурації: одно-, дво-, трьохстулкові або Т-подібні.

Вартість договору на 13% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 468,73 млн грн.

Конкурентами були ПрАТ Фірма «Фундамент» Дмитра Алєксєєва та Олександра Яроша і ТОВ «Компанія «Командор», яке належить ТОВ «Будкомплект Сервіс» Ірини Кравець.

Столичний «Капіталмістобуд» належить Марії Удовидченко з Кіровоградщини, Віталію Цурпаленку з Київщини і Павлу Мазуренку з окупованого Антрациту на Луганщині. Ним керує Аліна Мереуца. За даними системи «YouControl», у 2018 році першозасновником було ТОВ «Тайкун АП» юриста Олександра Голубєва з Ніжина Чернігівської області, кінцевим бенефіціаром – Юлія Голубєва з Ніжина, а директоркою – Надія Буханенко.

Удовидченко володіє ТОВ «Олстер», а Цурпаленко є співзасновником КС «Київська кредитна спілка». До 2018 року часткою статутного капіталу в 2% у цій спілці володів Данило Гетманцев, який з 2019 року є народним депутатом від партії «Слуга народу».

Переможець приніс аналогічний договір про будівництво адмінбудівлі у Вишневому з ТОВ «Капіталбудмонтаж» Володимира Коваленка та Олега Марона. Це син Івана Марона – ексдепутата Кіровоградської облради від Партії регіонів та генерального директора і кінцевого бенефіціара світловодського ТДВ «Об’єднання Дніпроенергобудпром». При цьому «Капіталбудмонтаж» спершу теж був зареєстрований на згадану «Тайкун АП».

Раніше з серпня 2020 року переможець отримав невеликих підрядів на 7,07 млн грн.