Фірма КТимошенко заробила 1,2 млн на вояжах Зеленського по регіонам перед місцевими виборами 2020 року
28.09.2021   //  

Після публікації розслідування «Бабеля» щодо того як фірма дружини замоголови Офісу президенту Кирила Тимошенка заробила на спікерах президентського форуму «Україна 30» до «Наших грошей» потрапили дані про заробітки цієї ж фірми Тимошенко «Гудмедіа» і на передвиборчій кампанії «Слуги народу» на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Виявилось, що ТОВ «Гудмедіа» отримало 1,23 млн грн за послуги з організації та проведення корпоративних заходів Політичної партії «Слуга Народу» та її регіональних організацій організацій.

У тому числі за захід Запоріжжі 19 серпня сплачено 100 тис грн, у Херсоні 20 серпня 123 тис грн, Миколаєві 21 серпня 116 тис грн, у Дніпрі 26 серпня 79 тис грн, у Кропивницькому 27 серпня 95 тис грн, Каневі 28 серпня 97 тис грн, Полтаві 1 вересня 104 тис грн, Харкові 2 вересня 100 тис грн, Сумах 8 вересня 113 тис грн, Житомирі 8 вересня 90 тис грн, Хмельницькому 9 веренся 106 тис грн, Одесі 12 вересня 111 тис грн.

Підтвердження фінансовим стосункам «Слуги народу» та «Гудмедіа» є на сайті НАЗК. У квартальному звіті партії вказано, що партія заплатила фірмі Тимошенко 1,23 млн грн. за послуги проведення заходів, але без розшифровки яких саме.

Як відомо, саме у вказані дати президент України Володимир Зеленський знаходився з робочими візитами у вищевказаних містах. Наприклад, за даними сайту президента, у Каневі він відвідав заповідник Тараса Шевченка та ознайомився з проблемою незавершеного будівництва міського будинку культури. При цьому про участь у партійних заходах його партії на президентському сайті не згадувалось.

Виступ Зеленського у Каневі з рекламою кандидатів “Слуги народу”

Разом з тим, за даними мережі «Опора», що слідкує за виборчими процесами в Україні, Володимир Зеленський взяв участь у презентації кандидатів від партії «Слуга народу» на на місцевих виборах, зокрема кандидата на посаду Уманського міського голови Андрія Дикуна, кандидата на посаду Смілянського міського голови Сергія Ананка, та кандидата на посаду Черкаського міського голови директора компанії Ukravit Віталія Ільченка та кількох кандидатів у депутати різних рад від партії «Слуга народу». Наприкінці заходу Володимир Зеленський закликав підтримати їх.

Окрім плати за організацію передвиборчих заходів Зеленського «Гудмедіа» у 2020 році також отримало кошти за виробництво серії відео- та радіороликів «Україна – це ти» (приклад) та «Вирішуєш ти» (приклад) на загальну суму 250 тис грн.

Нагадаємо, за даними «Бабеля», компанія «Гудмедіа» у 2021 році отримала щонайменше 6,5 млн грн від структур Ріната Ахметова, Андрія Веревського, Юрія Косяка, Олександра Гереги та інших крупних бізнесменів. Вони платили за участь їхніх спікерів у форумі «Україна 30», ініціатором якого був президент Володимир Зеленський.

Засновником та керівником  ТОВ «Гудмедіа» до березня 2020 року був заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Потім власницею фірми стала його дружина Альона Тимошенко, але до вересня цього року Кирило Тимошенко значився на сайті компанії як CEO.