Гроші з Ахметова та інших олігархів за участь в форумі Зеленського збирала фірма КТимошенка
27.09.2021   //  

ТОВ «Гудмедіа» дружини заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка стала організатором Всеукраїнського форуму «Україна 30». Для участі в заходах підприємців запрошували з Офісу президента і попереджали про фінансування такої участі.

Про це йдеться в матеріалі Катерини Коберник та Оксани Ковалено для «Бабель».

Всеукраїнський форум «Україна 30» проходив у столичному виставковому центрі «Парковий» – неформальній штаб-квартирі партії «Слуга народу». До Дня незалежності організатори провели 19 тематичних форумів, а відкрив цей марафон заходів президент Володимир Зеленський, якого назвали головним ідеологом Форуму.

«Україну 30» організувала і провело ТОВ «Гудмедіа» (компанія Goodmedia). Її засновником та керівником  до березня 2020 року був заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Потім власницею фірми стала його дружина Альона Тимошенко, але до вересня цього року Кирило Тимошенко значився на сайті компанії як CEO.

«Гудмедіа» назвало себе одним із основних організаторів «Україна 30»

Організатором форуму «Goodmedia» стала без конкурсу. Про її участь в цьому проекті стало відомо з поданих фірмою документів для участі в тендері Департамент економіки та інвестицій КМДА для підтвердження виконання аналогічних робіт. З цих документів відомо, що «Гудмедіа» отримувало гроші за участь в Форумі від низки учасників. Наприклад, від ДТЕК ВДЕ, що управляє «зеленим» бізнесом Ріната Ахметова.

Акт здачі-приймання Гудмедіа та ДЕТК ВДЕ

За інформацією «Бабеля», ідеться про 3,5 мільйона гривень. ДТЕК ВДЕ заплатила 696 тис грн. за форум  «Україна 30. Платіжка», ДТЕК — ще 2,78 млн грн. за форум «Україна 30. Екологія».

ДТЕК разом ще з дев’ятьма компаніями заплатили у сумі 6,5 млн грн та стали партнерами Форуму. Їм це запропонували з Офісу президента, там же попередили про необхідність фінансування заходів. Всі платежі пройшли з формулюванням «комплекс послуг з організації забезпечення участі в заході (назва форуму)». Ось їх перелік:

  • Національна асоціація адвокатів (НААУ) і Вища школа адвокатури заплатили Goodmedia за участь у форумі «Украіна 30. Розвиток правосуддя» трьох своїх спікерів: Олександра Дроздова, Євгена Солодка і глави НААУ Лідії Ізовітової. Ідеться про 200 тисяч гривень.
  • МХП — агропромисловий холдинг Юрія Косюка фінансував форум у рамках «підтримки ініціатив, повʼязаних з екологією». На форумі мав виступати представник МХП, але обставини змінилися і виступ скасували, компанія заплатила 750 тисяч гривень за форум «Україна 30. Екологія».
  • «Кернел» — великий агрохолдинг Андрія Веревського заплатив 750 тисяч гривень за форум «Україна 30. Здорова країна».
  • «Континентал фармерз груп» — агрохолдинг з міжнародними інвестиціямиперерахував на рахунок Goodmedia 100 тисяч гривень за форум «Україна 30. Здорова країна», (компанія через ТОВ Салік Україна» в опосередкованій державній власності Королівства Саудівська Аравіяв – «НГ»).
  • «Ерідон» — один з лідерів ринку насіння і добрив, за даними «Бабеля», заплатив 200 тисяч гривень за форум «Україна 30. Економіка без олігархів», (бенефіціар Сергій Кролевець – «НГ»).
  • «Індустріальна молочна компанія» — один з найбільших агрохолдингів у країні, за даними «Бабеля», заплатив за форум «Україна 30. Здорова країна» 100 тисяч гривень. Інформзапит у компанії проігнорували, (голова директорів компанії Олександр Петров – екс-власник компанії «Клуб сиру» – «НГ»).
  • LNZ Group — агропромисловий холдинг, за інформацією «Бабеля», перерахував на рахунок Goodmedia 100 тисяч за форум «Україна 30. Екологія», (бенефіціар LNZ Group Дмитро Кравченко – «НГ).
  • «Епіцентр» — група компаній депутата Олександра Гереги та його дружини Галини Гереги профінансувала форум «Україна 30. Земля». За інформацією «Бабеля», Гереги перерахували 500 тисяч гривень.
  • Київське казино «Шангрі ла», оплатило участь у форумі свого засновника Майкла Боеттчера. Він виступав на панелі, присвяченій туризму, і висловлювався проти податків на виграші. Компанія заплатила Goodmedia 360 тисяч гривень.

Нагадаємо, Кирило Тимошенко на посаді заступника керівника Офісу президента курує проект «Велике будівництво».