«Ліга Антитрасту» звернулася до Укрзалізниці щодо компенсації збитків від монополії Пінчука
23.09.2021   //  

9 серпня Північний апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції і відмовив у задоволенні позовних вимог ТОВ «Інтерпайп» (https://reyestr.court.gov.ua/Review/98940861).

«Інтерпайп» намагався оскаржити рішення Антимонопольного комітету, яким було встановлено факт змови учасників торгів УЗ на постачання суцільнокатаних залізничних коліс та бандажів і накладено штраф в розмірі 69 млн. грн. на фігурантів розслідування.

Таким чином суд підтвердив факт спотворення результатів торгів пов’язаними учасниками, а «Інтерпайп» вже сплатив штрафні санкції (https://amcu.gov.ua/…/shtraf-u-69-mln-grn-splacheno…).

Відповідно до законодавства це дає право «Укрзалізниці» отримати компенсацію у вигляді подвійної шкоди.

За оцінками експертів «Ліги Антитрасту» сума заподіяної шкоди Укрзалізниці через продаж продукції понад ринкові ціни складає 108,6 млн. грн. лише за період дослідження АМКУ (2018 рік).

«Укрзалізниця» в 2018 році купувала на торгах продукцію в середньому на 15-20% дорожче ніж інші покупці продукції «Інтерпайп». Основним ринком реалізації залізничної продукції заводу Пінчука в той період була Російська Федерація.

Тепер же Укрзалізниця має прийняти рішення чи скористається вона своїм право на відшкодування від компанії Віктора Пінчука.

Текст заяви за посиланням:

https://bit.ly/3nxa0Dl