Рувін безкоштовно живе в квартирі за мільйон євро, у родини «чужі» коштовні авто
22.09.2021   //  

Родина директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Олександра Рувіна користується дорогою нерухомістю і автівками, які їм не належать. Також у власності родини майно, яке не підтверджене їх офіційними доходами.

Про це йдеться в розслідуванні Лесі Іванової для «Bihus.info»

Згідно з останньою декларацію директора КНДІСЕ,  він з дружиною має у власності дві старі квартири на 147 і 59 квадратних метрів, гараж, та одне нежитлове приміщення на 152 квадратних метрів, в якому дружина тримає салон. А ще два авто – Land Cruiser 2017 р.в. і стару Toyota Сamry 2009 р.в.

У декларації Рувін вказав, що Land Cruiser придбав за 730 тис грн., хоча такі зараз продають вдвічі дорожче. Ціна нежитлового приміщення  зазначена в 1,2 млн грн., хоча комерційна нерухомість у тому ЖК продається дорожче вчетверо.

За спостереженням журналістів, Рувін мешкає в елітному клубному будинку Regent Hill на Печерську. Оренда квартири тут коштує від 100 тис грн. за найпростішу двокімнатну – і до півмільйона гривень  на місяць за апартаменти з позолотою, ліпниною, мармуром і т.д.  Придбати тут нерухомість коштує не менше мільйона євро: найдешевша однокімнатна зараз продається за 32 млн грн. Сам Рувін сказав, що в Regent Hill його впустив пожити товариш на час ремонту квартири.

Житловий комплекс Regent Hill

 

Дружина Рувіна Галина їздить на Range Rover вартістю 4 млн грн., якого немає в декларації навіть на правах користування. Автомобіль записаний на ТОВ «АБЗ-1» – асфальтобетонний завод, на якому працює Рувіна. На дружину головного експерта записана низка компаній, однак за даними джерел журналістів у податковій, дивідендів з них вона ніколи не отримувала. Також жінка зареєстрована як ФОП, з чого декларує прибуток з підприємницької діяльності. Вид діяльності – перукарські послуги. Йдеться про салон краси на околиці Києва.

Пасинок Рувіна – Назар Шептицький, має у власності Range Rover вартістю близько 3,5 млн грн. та з 2016 року квартиру в ЖК Французький квартал на понад 100 кв м. вартістю $150 тис. На момент купівлі житла бізнесом він не займався. При цьому, Шептицький реально проживає в ЖК Липська вежа, що в урядовому кварталі. Це  4-кімнатна квартира на 250 квадратів з мармуровими ванними, дерев’яними меблями і двома паркомісцямиі. Вартість оренди такого житла – $8 тис. на місяць. Крім того, Шептицький користується низкою авто, сумарна вартість яких біля 9 млн грн., і всі вони записані на сторонніх людей.

Молодший син Рувіна – Сергій,працює оперуповноваженим в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції, на роботу його возить персональний водій на Mercedes-Benz S350L (2013 р.в.). Рувін-молодший живе в згаданій квартирі ЖК Французький квартал, але не декларує це.

КНДІСЕ – одна із 27 експертних установ Міністерства Юстиції. Інститут проводить судові експертизи та експертні дослідження за найрізноманішими напрямами, від звичних технічних – і до військових експертиз. За останні роки деякі експертизи спричинили публічні скандали: спроба опізнати підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета по ході, позитивні висновки щодо обґрунтованості й законності формули «Роттердам+», спроба Рувіна відкликати експертизу в справі ексочільника ДФС Романа Насірова, тощо.

Олександр Рувін очолює КНДІСЕ з 2011 року.