«Кривопішинці» добудують до готелю «Експрес» підпірну стінку з офісами і готельними номерами на три поверхи
15.09.2021   //  

Департамент з питань Державного архітектурно-будівельного контролю м. Києва 7 вересня зареєстрував повідомлення про початок будівництва підпірної стінки з влаштуванням підземного паркінгу та офісно-готельних приміщень за адресою: бульвар Тараса Шевченка, 38/40-а у Шевченківському районі столиці. Про це свідчать дані Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Згідно з техніко-економічними показниками об’єкта, він матиме три поверхи плюс підвал. Загальна площа приміщень становитиме 820,95 кв м, з яких: площа офісних приміщень – 310,45 кв м; площа приміщень готелю – 420,5 кв м; площа паркінгу – 90 кв м. Довжина підпірної стінки – 32 погонних метри.

Будівництво здійснюється на підставі містобудівних умов та обмежень, виданих у вересні 2011 року.

Місцем забудови є ділянка площею 0,36 га, на якій знаходиться готель «Експрес» на бульв. Т. Шевченка, 38/40. Цю ділянку Київрада передала в оренду акціонерному товариству «Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті України» у 2004 році для обслуговування адміністративно-господарських будівель та готелю «Експрес». Проти цієї передачі протестувала столична прокуратура. У 2015 році оренду було поновлено до 19.09.2021.

«Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті України» є замовником вказаного будівництва. Нагадаємо, що у березні цього року товариство отримало погодження на відповідність готелю «Експрес» категорії *** (три зірки).

100% акцій «Українського центру обслуговування пасажирів на залізничному транспорті України» належить ТОВ «Солід-Актив».

Власником «Солід-Активу» з травня цього року є компанія «Квантон Девелопмент Корпорейшн» з Віргінських островів. Її бенефіціарним власником значиться Любов Бєлова – дружина колишнього директора Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина. Він очолюв цю філію «Укрзалізниці» майже 13 років з 2002 по 2015 рр (крім червня 2005 – січня 2006 р). Кривопішин запам’ятався мільйонними тендерами, які виграли пов’язані з ним компанії, а також захопленням майна залізниці і «оригінальними» патентами.

До цього власником «Солід-Активу» була компанія «Трасті Інвестмент (Груп) Лімітед» з Гонконгу, кінцевим бенефіціарним власником якої є Георгій Кривопішин – син Олексія Кривопішина.

Генпідрядник – ТОВ «ВВ Сіті-Буд», власником якого є Володимир Рудченко з Білої Церкви. У 2020 році він балотувався до Білоцерківської міськради від партії «Рідне місто», але не пройшов.