«Вог» та «ОККО» майже не торгуючись поділили 426 мільйонів на паливо для поліції
14.09.2021   //  

ДУ «Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України» у серпні-вересні за результатами тендерів уклала три угоди про постачання палива через мережу АЗС за картками і талонами на 426,45 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Як і торік та навесні цього року два постачальники змагалися тільки між собою. Вони знижували ціни лише на найменшому тендері стосовно дизельного палива. Формальна економія відносно загальної очікуваної вартості у 427,81 млн грн. склала всього 0,3%.

  • ТОВ «Вог Кард» за 298,76 млн грн. замовили 10,08 млн л бензину А-95 по 29,64 грн./л. Фірма подала документи якості на продукцію «Orlen Lietuva» (Литва).

Це дещо дорожче за середні дрібнооптові ціни на сайті «EnKorr», які 28 серпня і 3 вересня (найближчі дати до дати підписання угоди 31 серпня) складали 27,58 грн./л  і 27,81 грн./л.

  • ПП «ОККО Контракт» Віталія Антонова (концерн «Галнафтогаз») за 127,69 млн грн. поставить 3,27 млн л бензину А-92 по 28,71 грн./л і 1,21 млн л дизпалива по 27,75 грн./л. Воно подало документи якості на продукцію «Мозирського НПЗ» (Білорусь).

Як пише «EnKorr», середня роздрібна ціна дизпалива 4 вересня (найближча дата до дати підписання угоди 3 вересня) складала 27,91 грн./л, а бензину А-92 7 вересня (найближча дата до дати підписання угоди 9 вересня) – 28,91 грн./л. Це трохи дорожче від тендеру.

Тендерні ціни обох постачальників трохи нижчі від однакових цін на їхніх АЗС, але не враховують знижок, які отримують звичайні роздрібні покупці. Наприклад, 6 вересня (дата укладення угоди) на стелах бензин А-92 коштував 29,99 грн./л. Але ціна зі знижкою 5 грн. на заправці «WOG» складає 24,99 грн./л, що на 15% дешевше за тендерну ціну.

Оплату здійснюватимуть протягом семи робочих днів після поставки палива за заявкою.

Для участі в тендерах треба було мати у користуванні, оренді або власності мережу АЗС по всій Україні. В кожній області та Києві вимагалось не менше восьми АЗС (за винятком тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму), у тому числі не менше однієї АЗС у містах: Кременчук, Кривий Ріг, Краматорськ, Слов’янськ, Бахмут, Маріуполь, Покровськ, Курахове, Сєверодонецьк, Лисичанськ, Сватове, Старобільськ, Щастя, Новоайдар, Ізмаїл.

Луцький «Вог Кард» на чолі з директором Юрієм Йоржиком через ТОВ «Дукат» і ТОВ ВКФ «Віта-Авто» належить співвласникам групи «Континіум» Сергію Лагуру, Степану Івахіву та дітям покійного лідера цієї групи Ігоря Єремеєва Роману і Софії Єремеєвим.

Нагадаємо, торік паливні підряди поліції отримували ці самі два постачальники, а в 2019 році – ще й ТОВ «Нафтотрейд Ресурс», яке «Наші гроші» відносили до групи «WOG».