Суд призначив 34 тисячі штрафу прокурору, який брав хабарі дизпаливом за прикриття незаконної АЗС
13.09.2021   //  

Ратнівський райсуд Волинської області призначив 34 тис грн. штрафу колишньому начальнику Любешівського відділу Маневицької місцевої прокуратури Волинської області Сергію Федчику, який отримував неправомірну вигоду в вигляді талонів на дизельне паливо за допомогу у діяльності незаконної автозаправної станції. Про це свідчить вирок суду від 7 вересня.

У лютому 2019 р., коли Федчик працював на посаді начальника Любешівського відділу Маневицької місцевої прокуратури, він познайомився з підприємцем, який у м. Камінь-Каширський Волинської області розпочав діяльність з продажу паливно-мастильних матеріалів.

Підприємець вирішив відкрити автозаправну станцію на території смт. Любешів Волинської області.

У червні 2019 р. бізнесмен повідомив Федчику, що знайшов придатне для встановлення автозаправної станції приміщення в смт. Любешів. Прокурор зазначив, що спілкується із керівниками правоохоронних органів Любешівського району, і, щоб прикрити функціонування АЗС без відповідних дозвільних документів, зможе вплинути на них. При цьому, Федчик висунув незаконну пропозицію про надання йому щомісячної неправомірної вигоди у вигляді 50-100 літрів дизельного пального.

У липні Федчик двічі отримав від підприємця талони на дизельне паливо (по 100 літрів вартістю 2999 грн.) за вплив на начальника Любешівського відділення поліції Камінь-Каширського ВП ГУ НП у Волинській області та начальника Любешівської державної податкової інспекції Ратнівського управління ГУ ДФС у Волинській області, уповноважених на виявлення автозаправних станцій без відповідних дозвільних документів (щоб вони не прийняли дії і рішення щодо виявлення та припинення діяльності АЗС). В подальшому прокурора затримали.

Федчик у суді свою вину не визнав і повідомив, що в лютому через однокласника він познайомився з підприємцем і вони затоваришували. Прокурор на прохання бізнесмена надавав юридичні консультації, практичні поради, за які останній подякував йому, давши два рази талони на заправку дизельного пального по 100 літрів.

Федчик стверджував, що від підприємця не отримував неправомірної вигоди і просив суд його виправдати, оскільки мала місце провокація злочину зі сторони правоохоронців через підприємця.

Водночас, суд вирішив, що надані докази підтверджують винуватість Федчика у зловживанні впливом, і призначив йому 34 тис грн. штрафу.

Наразі Федчик працює адвокатом.