«Порошенківець» узяв 56 мільйонів на житло СБУ по нормальних цінах
10.09.2021   //  

Управління служби безпеки України у Хмельницькій області 19 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Будівельний Альянс Груп» про будівництво житла у Хмельницькому за 55,92 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2022 року повинні збудувати дев’ятиповерховий багатоквартирний житловий будинок по вул. Ранковій, 2б. Площа і кількість квартир невідомі. Вибірково перевірені ціни із підсумкової відомості ресурсів без доставки і ПДВ відповідають ринку та іншим тендерам або навіть нижчі. Наприклад, мова про цеглу, щебінь, бетон, асфальтобетон.

Вартість договору лише на 0,2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 56,01 млн грн.

Єдиним конкурентом не вперше було місцеве ПМП «Лідер» директора Богдана Сенчука, який в 2015 році висувався у Хмельницьку облраду та міськраду від «Радикальної партії» Олега Ляшка, але депутатом не став. При цьому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Суперник запропонував трохи нижчу ціну 55,91 млн грн., але замовник використовував два нецінові критерії: обсяг виконаних будівельно-монтажних робіт (0-20%) та кількість кваліфікованих працівників (0-10%). «Лідер» за цими критеріями набрав 0%, бо мав до 40 працівників і виконав робіт на суму до 20 млн грн. Натомість «Будівельний Альянс Груп» набрав 30%, маючи більше 101 працівника і виконавши робіт на суму понад 100 млн грн.

Отже, після перерахунку ціни по формулі переможцем став «Будівельний Альянс Груп».

Місцевий «Будівельний Альянс Груп» належить Івану Крутилку, який ішов у 2015 році до Хмельницької облради від «Блоку Петра Порошенка». Він володіє ТОВ «Енергопарк Поділля» з колишнім депутатом Хмельницької міськради від «БПП» Андрієм Кветком.