Татаров святкував день народження у ресторані «слуги народу», який також дав житло голові Конституційного суду
09.09.2021   //  

Заступник голови Офісу президента Олег Татаров відсвяткував свій день народження у ресторані «KNZS» на околиці Києва, який належить депутату Київської облради від «Слуги народу» Сергію Левченку. Про це він вказав в своїй декларації. Його бізнес-партнером по ТОВ «КНЗС» є киянка Ганна Малік.

Саме в будинку Левченка площею 494 квадратів проживає голова Конституційного суду Олександр Тупицький. Суддя багато років працював в Донецьку, з цим містом пов’язаний був і бізнес Левченка. За даними «Bihus.info», Тупицький і Левченко часто разом відпочивають, Левченко фотографувався в кріслі голови КС.

В березні президент Зеленський скасував указ Віктора Януковича про призначення Тупицького суддею КС.  Також проти нього порушено кримінальні справи. За даними журналіста Юрія Бутусова, саме Татаров в Офісі президента пообіцяв реалізувати ці справи проти голови КС.

На святкування дня народження Олега Татарова на початку вересня з’їхались керівники силових структур, що причетні до злиття його справи по корупційній статті.  Про це стало відомо з репортажу Михайла Ткача для «Української правди». Ось їх список:

Олег Ткаленко. Заступник керівника Київської обласної прокуратури. Кар’єра колишнього начальника управління прокуратури Сумської області стрімко пішла вгору саме після призначення Татарова в ОПУ. Приїхав привітати іменинника одним з перших.

Ігор Мурдій. Нардеп «Слуги народу» (обраний в окрузі №100 Кіровоградської обл.).

Максим Цуцкерідзе

Максим Цуцкерідзе. Заступник голови Національної поліції, начальника Головного слідчого управління. Він мешкає в квартирі в ЖК «Аристократ», яка оформлена на його тещу. Квартира була куплена по заниженій ціні, пізніше мати Цуцкерідзе стала власницею ще нерухомості в цьому ЖК. Саме про підкуп експерта для заниження вартості нерухомості в «Аристократах» підозрювали самого Татарова, який на той момент був юристом «Укрбуду». Під час розслідування екс-президент «Укрбуду» Максим Макитась свідчив, що саме Цуцкерідзе допомагав заступнику голови ОПУ вирішувати проблеми з Міністерством внутрішніх справ. Микитась перестав співпрацювати з НАБУ після відкриття слідчими поліції справи за підозрою про викрадання людини, в результаті чого він потрапив до СІЗО.

Як писали «Наші гроші», Татаров і головний слідчий Нацполу Цуцкірідзе земляки ,знайомі з дитинства та мають спільні наукові праці. Вони були співавторами навчальних посібників «Розслідування масових заворушень» та «Розслідування терористичних актів» про боротьбу з протестувальниками.

Олесій Симоненко (з пакетом)

Олексій Симоненко. Заступник генпрокурора Ірини Венедіктової.  Саме Симоненко вивів справу Татарова з підслідності НАБУ та передав СБУ Івана Баканова – товариша дитинства президента Володимира Зеленського. Ключову роль в закритті «справи Татарова» зіграла саме Генеральна прокуратура. Сам Симоненко залишив вечірку Татарова одним з останніх під ранок.

 

Ян Стрилюк. Керівник департаменту нагляду за органами  безпеки, фіскальною та прикордонною службою Генеральної прокуратури. Приїхав разом з Симоненком.

Віктор Ремський. Голова відділення Олімпійського комітету в Донецькій області. Раніше він був заступником голови Донецької ОДА, а також в.о. заступника начальника УМВС в Полтавській області.

Сергій Бурлаков. Адвокат. За часів президенства Януковича очолював в МВС Управління зв’язків з громадськістю. Разом з Татаровим тоді були головними спікерами з виправдань жорстокості міліції на Майдані та вбивств протестуючих.

Ігор Мустеца (з телефоном) та Василь Малюк

Ігор Мустеца. Заступник Генерального прокурора. Джерела програми пов’язують Мустецу пов’язаний з бізнесменом з орбіти президента Іллею Павлюком.

Василь Малюк. Екс- перший заступник голови СБУ, начальника управління по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Покинув вечірку в компанії заступника генпрокурора Мустеци.

В’ячеслав Гузь. Керівник міграційної служби Києва.

Андрій Нєбитов. Керівник Нацполіції в Київській області.

Михайло Тітарчук. Заступник голови Державної податкової служби.

Олександр Ковтун. Начальника управління дізнання Національної поліції .