Керівник авіапідприємства ДУСі дав своїй колишній компанії 14 мільйонів на польоти керівництва України
09.09.2021   //  

Державне авіаційне підприємство «Україна» Державного управління справами 6 вересня уклало угоду з ТОВ «Авіакомпанія «Аероджет» про послуги пасажирського повітряного транспорту і резервування літаків для виконання літерних перевезень на 14,48 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч «Аероджет» надасть послуги із близькомагістральних перевезень двома літаками SAAB 340 B (бортові номери UR-ALC, UR-ALG) місткістю відповідно 35 та 34 пасажирів.

Третій рік поспіль послуги закуповують за переговорною процедурою. Відкриті торги з очікуваною вартістю 16,00 млн грн. двічі доводилось відміняти через нестачу учасників.

Документація відмінених торгів вимагала від учасників мати не менше двох літаків із відстанню польоту з повним завантаженням 1 500-2 000 км. У цих літаках повинно бути не менше 14 місць, з яких не менше двох – в бізнес-класі, а решта – в економ-класі.

Літаки мали пройти не більше чотирьох капремонтів, виконати не менше трьох польотів після базового техобслуговування, провести контрольні польоти після техобслуговування, а також бути допущені Державіаслужбою та Управлінням державної охорони України.

Типи літаків, які раніше не використовувалися для літерних рейсів (перевезення перших осіб держави), допускалися до них за умови експлуатації такого типу понад три роки.

Одеська чартерна авіакомпанія «Aerojet» належить Віктору Яришкіну, директору Олегу Фрідріку та Олександрі Фрідрік з Одеси. Олег Фрідрік має громадянство Росії. За даними системи «YouControl», до 2020 року партнером Яришкіна та Фрідріка по цій компанії був Анатолій Мазуренко, який з 2020 року очолює нинішнього замовника ДАП «Україна».

Компанія є співзасновницею ГС «Українська авіатранспортна асоціація» разом із ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» із групи «Приват», ТОВ «Авіакомпанія «Азур Ейр Україна», ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» і КП «Аеропорт Вінниця».

Торік «Аероджет» так само отримав єдине замовлення ДАП «Україна» на 3,92 млн грн.

Нагадаємо, у липні ДАП «Україна» замовило у ТОВ «Авіаційна компанія «Роза вітрів» перевезень на 78,48 млн грн. «Розу вітрів» контролює «Приват» Ігоря Коломойського.