ФОПи-односельці зі спільним електриком розіграли тендер ліцею на ремонт ганку
05.09.2021   //  

Ліцей №1 імені Лесі Українки міста Новограда-Волинського 31 серпня уклав угоду з ФОП Бєлаш Василь Володимирович на поточний ремонт вхідної групи з улаштуванням підйомника для осіб з інвалідністю, вартість угоди склала 420 тис грн.

Про написало «Житомир.Інфор».

За умовами договору, поточний ремонт ліцею №1, що розташований в Новограді-Волинському по вулиці Родини Косачів, 5, має бути виконаний до 15 грудня 2021 року.

Заплановано оновити цоколь, зробити нові східці з перлами, облаштувати підйомник та водостік, тощо. В середині будівлі заплановано поштукатурити стіни та облицювати їх керамічною плиткою, а стелю пофарбують. Договір не містить переліку будматеріалів та цін на них.

Імітував конкуренцію переможцю ФОП Шинкарук Віталій Вікторович, який запропонував цінову пропозицію на 436 грн дорожу від пропозиції переможця. Під час торгів учасники не конкурували та не змінювали свої цінові пропозиції.

Про те, що учасники між собою пов’язані, свідчать і тендерні документації, в обох учасників людина з прізвищем Оніщук Л. Д. зазначена як працівник – електромонтер по ремонту і обслуговуванню електроустаткування. А самі тендерні пропозиції учасники подавали в один день з різницею у 10 хвилин, а ФОП Шинкарук Віталій взагалі не подав значну частину документів.

ФОП Бєлаш Василь зареєстрований як ФОП з серпня 2020 року у Волинській області, Ратнівському районі в селі Самари-Оріхові, по вулиці Польова. Основним видом діяльності підприємця є будівництво житлових і нежитлових будівель. У цьому ж селі зареєстрований як ФОП від жовтня 2020 року й інший учасник – Віталій Шинкарук, однак за іншою адресою – по вулиці Центральна. Основним видом діяльності підприємця є будівництво житлових і нежитлових будівель. До цього обидва учасники не брали участі в закупівлях Житомирщини та не зустрічалися на відкритих торгах.