«Онурівець» став віце-президентом в футбольному клубі «цигаркового барона» Козловського
02.09.2021   //  

Емре Караахметоглу і Григорій Козловський

Головний координатор турецької компанії «Onur Group Ukraine» Емре Караахметоглу став віце-президентом львівського футбольного клубу «Рух».

Про це повідомив офіційний сайт футбольного клубу.

Караахметоглу був представлений віце-президентом 29 серпня, власник та президент «Руху» Григорій Козловський вручив йому сувенірну іменну футболку клубу. Також Козловський визнав, що давно знайомий з Караахметоглу, для якого це перший досвід роботи в футбольному клубі. При цьому, ні Козловський, ні Караахметоглу не уточнили напрямок роботи нового віце-президента «Руха».

Також футбольний клуб вказав на своєму сайті «Onur Group Ukraine» як генерального партнера.

Турецька Onur зайшла в Україну  в середині 2000-х років, та від початку мала основні замовлення саме у Львівській області. Зараз ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» знаходиться на другому місці дорожніх підрядників «Великого будівництва».

Засновниками столичної компанії «Онур Конструкціон Інтернешнл» є громадяни Туреччини Онур та Іхсан Четінджевіз, а також львів’янин Олег Фаріон – це двоюрідний брат дружини Емре Караахметоглу.

ТОВ «Футбольний клуб «Рух» Львів» з квітня цього року записане на Юлію Козловську – дружину президента клуба Григорія Козловського. Нині він депутат Львівської облради від «БПП-Солідарність». Серед його різностороннього бізнесу виділяється ТОВ «Винниківська тютюнова фабрика», яку звикли називати Львівською.  В 2015 році тодішній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль називав саме фабрику Козловського основним постачальником сигарет для контрабанди в Євросоюз.

Фото НАБУ з обшуків у Львові

Компанія «Онур» фігурує у кримінальному провадженні НАБУ стосовно хабарів екс-голові Укравтодору Славоміру Новаку. Прокурори САП вже повідомили про підозру по цій справі власнику компанії «Альтком» Олександру Тисленко, однак з невідомих причин відмовляються це зробити по відношенню до Емре Караахметоглу.

Також компанія «Онур» торік фігурувала у скандалі з фальсифікацією тендера на ремонт одеської траси, що проводився на кошти ЄБРР. Однак офіційних результатів розслідування досі немає, а учасників фальсифікації не покарано. Одна з них Анна Юрченко отримала підвищення до посади заступника міністра інфраструктури.

Також Володимир Зеленський після обрання президентом України пропонував віддавати будівельні підряди «Онуру», у турецьких готелях якого «Квартал 95» гастролював кілька років.

Віце-президентом Української асоціації футболу цього року став Юрій Голик, консультант «Великого будівництва», в рамках якого «Онур» є другим за кількістю підрядів фаворитом Укравтодору.

Нагадаємо, цього року ще один представник великого бізнесу України став спонсором футбольного клубу. Власник мережі магазинів «АТБ» Геннадій Буткевич взяв під опіку клуб «Полісся» на Житомирщині, де інша компанія Буткевича володіє родовищем берилію.