Після відставки Авакова МВС змінило постачальника авто – поліція пересяде з «Рено» на «KIA»
01.09.2021   //  

25 серпня Національна поліція України за результатами тендеру замовила ТОВ «Промавтотехсервіс» автомобілів спеціалізованого призначення типу «універсал» на 52,30 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На обидвох лотах «Промавтотехсервіс» практично не запропонував знижки. На тендері компанія зустрілася із ТОВ «Корея Моторс», який є офіційним дилером автівок марки KIA в Україні.

Поліція замовила 100 кросоверів білого кольору на базі автомобілів Kia Sportage із двигуном типу бензин об’ємом 1591 куб см. Половина автівок коштують 498 тис грн/шт, ще півсотні – 548 тис грн/шт. Різниця полягає у спеціальному обладнанні: половина автівок будуть укомплектовані світлодіодними панелями-балками Ultra Slim синьо-червоного кольору та гучномовцями, а також у машинах буде встановлена радіостанція Motorola Solutions. Також замовник має нанести на автівки спеціальне маркування Нацполіції. Інша частина автівок не матиме цього спецобладнання – замість світлодіодної балки авто будуть укомплектовані лише сигнальним світлодіодним маячком синього кольору.

На офіційному сайті автівок KIA авто марки KIA Sportage залежно від комплектації – Classic чи Сomfort – коштують 550 тис грн – 614 тис грн/шт, тобто дорожче за тендерну ціну «Промавтотехсервісу».

Раніше Нацпол закуповував кросовери марки Renault Duster. У травні тендер на 168 млн гривень виграло ТОВ «Спец-Ком Сервіс», тоді одна автівка коштувала 555,60 тис грн.

Протягом 2020-2021 років «Спец-Ком Сервіс» отримав понад 60% підрядів Нацполу на поставку автомобілів спеціалізованого призначення. У липні багаторічний міністр МВС Арсен Аваков пішов у відставку, і вперше підряд на поставку автомобілів отримав «Промавтотехсервіс», який раніше не брав участі у закупівлях Нацполу та не отримував таких крупних підрядів у системі публічних закупівель взагалі.

Засновником київського ТОВ «Промавтотехсервіс» є корпорація «УкрАВТО» колишнього народного депутата від «Партії регіонів» Таріела Васадзе.

Засновниками «Спец-Ком-Сервісу» з-під Києва є Сергій Калюш із Вишневого і Михайло Городових із Черкащини. Директором є Василь Юрійович Даниляк. Житель Вишневого з такими ПІБ до весни 2017 року був начальником штабу оперативного управління Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, а його дружина Валентина Даниляк до літа 2020 року очолювала Відділ контролю на міському електричному транспорті та залізничному транспорті Управління державного контролю на наземному транспорті.