Донька Пінчука стала директором дитсадка та дешево придбала його будівлю
27.08.2021   //  

Власником колишнього дитячого садка № 141 по вул. Вернадського, 33 у Дніпрі за 6,3 млн грн стало ТОВ «Приватний заклад освіти, навчально-виховний комплекс «Школа I ступеня – дошкільний навчальний заклад «Едхаус». Про це написала Ілона Руднєва у «БюроUA».

Засновником і керівником створеного у травні 2017 р. «Едхаусу» є дочка бізнесмена Віктора Пінчука Марія Пінчук. За п’ять місяців до реєстрації будівлі Марія Пінчук очолила дитячий садок № 141. Керівником установи вона залишалася до моменту його ліквідації.

Видання звернуло увагу, що наразі на Вернадського продають приміщення площею 147 кв м з хорошим ремонтом за $450 тисяч. Це близько 12 млн грн. Для порівняння, площа старовинного особняка, проданого містом Марії Пінчук за вдвічі меншу суму, становить 1052 тис кв м.

Робота дитсадка (колишній Струківський палац з багатою історією) була припинена наказом місцевих чиновників від 5 вересня 2017 р. Причина – аварійність будівлі. Місто планувало вкласти гроші в ремонт. Але вже скоро, незважаючи на прохання городян врятувати садок, про обіцянки «забуло».

У січні 2018 року будинок з балансу Департаменту гуманітарної політики передали на баланс КП «Бюро».

У травні 2018 року мерія віддала аварійну будівлю в оренду ТОВ «Школа I ступеня – дошкільний навчальний заклад «Едхаус».

Згодом цей договір оренди намагалася оскаржити в суді прокуратура, вважаючи його фіктивним.

Через місяць, в червні 2018 року, «Едхаус» звернувся до міста з проханням дозволити йому здійснити невід’ємні поліпшення в будівлі. І вже в грудні 2018 року будинок було дозволено продати. У лютому 2019 року об’єкт площею 1052 кв м. перейшов «Едхаусу» за 6,3 млн грн. У травні 2019 року дитсадок 141 офіційно припинив своє існування.