«Альтіс» збудує готель для параолімпійців за 190 мільйонів
27.08.2021   //  

17 серпня ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» підписало договір з ТОВ «Альтіс-Констракшн» на будівництво спального корпусу для спортсменів з особливими потребами вартістю 189,90 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Компанія під час аукціону впала у ціні на 26%. На торгах вона конкурувала з ТОВ «КБК», яке впало по ціні на 22%. Ще один учасник, ТОВ «МТМ-Компаньйон» не знижував ціни під час торгів.

Проект будівництва корпусу Центр замовив ще в 2017 році ПП «Приватна науково-проектна фірма Херсонпроект». Проект передбачав створення двоповерхового центру із спальним корпусом на 132 місця, із ліфтом та конференц-залом на 50 місць. На другому поверсі мають бути одно- та двомісні номери із власними санвузлами.

20,59 млн грн з контракту піде на меблі, технологічне обладнання, а також пасажирські ліфти. При цьому підрядник не конкретизував, які саме меблі та обладнання буде закуповувати. Два пасажирські ліфти марки ПП-420-А коштують 1,07 млн гривень. Це стара марка ліфтів виробництва білоруського «Могильовліфтмаш», які вже не випускаються. Нині його відповідником є марка ЛП-0401-К, і ціна його залежить від облаштування, кількості поверхів, швидкості пересування ліфту тощо. Цін на ліфти немає в прямому доступі.

Нагадаємо, Центр вже оголошував тендер на будівництво спального корпусу на таку саму суму. На торгах також були «Альтіс Констракшн» та «КБК», проте замовник відхилив  «КБК» через те, що компанія не надала листа-згоди на обробку персональних даних. При цьому за таку ж саму помилку у документації Центр не відхилив «Альтіс-Констракшн». «КБК» звернулася в АМКУ і домоглася відхилення «Альтісу», в результаті чого Центр був змушений відмінити тендер через допущення менше ніж двох пропозицій.

ТОВ «Альтіс-Констракшн» входить до складу корпорації «Альтіс-Холдинг» Олександра Глімбовського. У минулому році «Альтіс-Констракшн» вже вигравав підряд в цього ж замовника на суму майже 700 млн грн майже без знижки.

Директором та єдиним власником ТОВ «КБК» є Ігор Петрик з Полтавщини. Раніше цією фірмою володіли Кирило Москаленко і ВАТ «Інтерресурси» (нині – ТДВ), контрольоване ним же та його батьком Миколою Москаленком – колишнім мером Кропивницького.