Лікарня закупила меблі у тещі екс-прокурора на чверть дорожче від ринкових цін
26.08.2021   //  

Комунальне некомерційне підприємство «Міська лікарня № 8» Одеської міської ради 9 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Окрус» на постачання медичних меблів вартістю 964 тис грн.

Про це написало видання «Монітор».

З «Прозорро» відомо, що конкурентами «Окрус» на тендері були ФОП Наталія Антоненко з дорожчою пропозиціє, та ФОП Катерина Берладин. Пропозицію останньої  була на чверть дешевшою, але її відхилили. Замовник вказав, що «тендерна пропозиція учасника не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам».

Договір було укладено з «Окрус», але ціни на меблі в договорі значно вищі від ринкових цін на аналогічні вироби. Наприклад, замовлено 30 оглядових кушеток по 5499 грн./шт., а в публічних оголошеннях такі меблі коштують 4200 грн/шт., дивани-банкетки магазини пропонують по 5-6 тисяч грн., а лікарня замовила їх 25 штук  по 9523 грн. кожен. 15 штативів для капельниці замолені по 1048 грн./шт., а на ринку капельниці з вказаними лікарнею в техдокументації характеристиками коштують біля 685 грн. Значно вищі ринкових ціни закупівлі на стільці та ліжка.

За підрахунками видання, переплата може складати біля 300 тис грн.

Власником ТОВ «Окрус» є Тетяна Бучек – теща колишнього прокурора Прокуратури Одеської області Олександра Гольбарта.  На офіційному сайті одеської школи №56 була вказана як вчитель початкових класів.

Тетяна Бучек разом із зятем Олександром Гольбартом

В квітні 2020 року поліція відкрила провадження № 12020160500001403 за підозрою в замовленні одеською комунальною «Міська клінічна інфекційна лікарня» медичних меблів у «Окрус» по завищеним цінам. Але судовий реєстр не містить руху по цій справі з квітня минулого року.

Від «Наших грошей»

В квітні 2021 року Гольбарт подав декларацію на звільнення, де вказав, що його дружина Оксана Безсмертна отримувала зарплатню в ТОВ «Окрус», де вона працювала за основним місцем роботи. З квітня Олександр Гольбер вказаний як керівник одеського офісу ТОВ «Юридична компанія «ВігоЛекс» Сергія та Ганни Буяджи. Остання в березні подала декларацію про звільнення з посади держсекретаря Мінюста, де вказала «ЮК «ВігоЛекс» .

За даними «Прозорро», з 2016 року «Окрус» уклала угод в сфері держзакупівель на 45, 85 млн грн.