«Украгролізинг» купив ще п’ять пікапів Toyota Hilux у найдорожчій комплектації по 1,4 мільйона
25.08.2021   //  

Державне ПАТ «Національна акціонерна компанія «Украгролізинг» 16 серпня за результатами тендерів замовило ТОВ «Артсіті» легкових автомобілів на загальну суму 7,11 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Згідно з першим договором, фірма поставить три повнопривідних пікапа Toyota Hilux Legend (2.8 D-4D) 6 A/T 2021 року випуску кольору сріблястий металік по 1,42 млн грн. на загальну суму 4,26 млн грн. Згідно з другою угодою, «Артсіті» поставить два таких пікапи по 1,42 млн грн. на загальну суму 2,84 млн грн.

Кожен автомобіль матиме подушки безпеки, захисні шторки для всіх рядів сидінь, клімат-контроль, оздоблення сидінь шкірою з перфорацією, оздоблення панелі приладів сірою та темною хромованою декоративними вставками, підігрів передніх сидінь, камеру заднього виду зі статичною проекцією, мультимедійну систему Toyota Touch 2 (радіо CD/MP3/WMA) з кольоровим багатофункціональним сенсорним дисплеєм 8’’ та 6 динаміками, багатофункціональний кольоровий дисплей 4,2’’ на панелі приладів.

В описі тендеру замовник вказав, що найменування і марку техніки вказано на виконання вимог ч. 2 ст. 1 та пп. 1-2 ч. 1 ст. 11 закону «Про фінансовий лізинг». Тому ці автомобілі, ймовірно, призначені для подальшої передачі в лізинг клієнтам «Украгролізингу».

У автосалонах Toyota Hilux у найдорожчій комплектації Legend можна придбати за 1,33 млн грн. У базовій комплектації цей пікап коштує 928 тис грн.

На перших торгах єдиним конкурентом «Артсіті» було ТОВ «Преміум Моторс» Марії та Людмили Гвоздьових, на других – ТОВ «Гранд Мотор» вже згаданої Марії Гвоздьової та Тетяни Дерешук. В обох випадках конкуренти «Артсіті» пропонували трохи вищу суму, фірми не торгувалися під час аукціону.

Харківське ТОВ «Артсіті» належить росіянину Олександру Лалаяну, директор Антон Подрядчиков.

Керівником «Украгролізингу» з 2018 року є Андрій Білозір. Це син відомої співачки та екс-нардепки від БПП Оксани Білозір. Дружина Андрія Лариса Білозір є нардепом від групи «Довіра». До цієї ж групи входить і Микола Кучер – батько Лариси та відповідно тесть Андрія Білозіра.

Як повідомляли «Наші гроші», у травні «Украгролізинг» купив такий же пікап Toyota Hilux Legend, який коштував трохи дешевше – 1,37 млн грн., а два тижні тому державне публічне акціонерне товариство придбало пікап Ford Ranger Raptor за 2,05 млн грн. В опису цих двох тендерів теж було вказано «на виконання вимог ч. 2 ст. 1 та пп. 1-2 ч. 1 ст. 11 закону «Про фінансовий лізинг».