Фірмі, засновника якого підозрюють у завищенні цін на асфальт, замовили ще ремонту доріг на 6 мільйонів
16.08.2021   //  

Виноградівська міська рада (Закарпатська область) 2 серпня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Лігаспецбуд» на поточний ремонт доріг на території мерії за 5,5 млн грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів» з посиланням на дані системи «Прозорро».

За договором, роботи потрібно провести в 2021 році.

Крім фірми-переможця участь у тендері взяли ДП «Закарпатський облавтодор» та ПП «Артембуд». Вже першопочаткові пропозиції фірм під час торгів були нижчими на понад мільйон гривень від очікуваної вартості закупівлі, що становила 6,6 млн грн. Різниця цінових пропозицій конкурентів була 30-50 тис. грн. Найдешевшу пропозицію в ході торгів подало саме «Лігаспецбуд».

Ця фірма заснована мешканцями Виноградівського району Миколою Греченюком та Василем Онучаком у вересні 2017 року. З того часу підприємство отримало державних замовлень на 365,1 млн грн. Усі – в Закарпатській області.

У червні 2019 року фірма стала фігурантом кримінального провадження щодо «незаконного заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах». Слідчі з’ясували, що під час ремонту автодороги місцевого значення С070314 Черна – Хижа в період з листопада 2018 по серпень 2019 року засновник та керівник ТОВ «Лігаспецбуд» через завищення вартості робіт та будівельних матеріалів незаконно отримав 924тис грн. Ціни були завищені на асфальтобетонну суміш, а також було перевищено реально витрачені об’єми.  Засновник перебував під домашнім арештом, який слідчі планували продовжити, але суд відмовив. Дане кримінальне провадження досі розслідується, у січні термін досудового розслідування було продовжено до лютого 2022 року.