Прикордонники за 4 мільйони купили прилади для виявлення перебитих VIN-номерів
13.08.2021   //  

Regula 7505M

Військова частина 1471 (Київська обл.) Державної прикордонної служби України 10 серпня за результатами тендеру замовила ПП «Форенсік Маркет» прилади для виявлення перебитих VIN-номерів на 3,60 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До зими поставлять три комплекси спеціального магнітооптичного приладу Регула 7505М для ідентифікації та виявлення фальсифікацій номерів кузовів та агрегатів транспортних засобів по 1,20 млн грн. Йдеться про VIN-номери, які перебивають крадії автомобілів.

Комплекс включає ноутбук із софтом, USB-пристрій магнітооптичної візуалізації в кейсі, комплект приладдя для магнітного копіювання, а також спектральну люмінесцентну лупу.

Виробником є компанія «Regula Baltija Ltd.» (Латвія), власниками якої є два громадянина Білорусі та громадянин Латвії. У відкритих джерелах відсутні ціни таких приладів. Інших закупівель таких приладів у «Прозорро» теж не знайшлось, тобто ця, ймовірно, перша.

Ціна угоди всього на 0,002% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 3,60 млн грн.

Закупівлю провели з другої спроби. На перші торги прийшли дві фірми, але їх відхилили через чистий дохід менше очікуваної вартості закупівлі. Ними були ПП НВП «Експертні системи» із нижчою на 5% ціною в 3,44 млн грн. та ТОВ «Система-Техно» із ціною 3,60 млн грн. Ще «Система-Техно» принесла банківську гарантію без цифрового коду валюти і витяг замість повного протоколу загальних зборів учасників про повноваження керівника.

Нині єдиним конкурентом із такими ж приладами того ж виробника був ФОП Соловей Вячеслав Миколайович із Києва, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Створеною в 2018 році столичною «Форенсік Маркет» володіє та керує киянин Сергія Вавілов. Його дружина Надія Вавілова працює провідною науковою співробітницею науково-дослідного відділу Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. Усього з 2018 року переможець отримав підрядів на 13,45 млн грн.