Зміна генплану депутатами дозволила директору родинної фірми секретаря міськради отримати елітні 10 соток
12.08.2021   //  

Черкаська міська рада надала дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Роману Калініченку безоплатно у власність під будівництво житлового будинку та господарських споруд ділянки площею 10 соток.

Про це написало видання «Кропива» з посиланням на рішення міськради від 29 липня.

За даними видання, процес прийняття рішення пройшов оперативно: в середині липня було оприлюднено проект рішення про надання Калініченку дозволу на ділянку по вул. Мечникова 4/4. А наприкінці місяця міськрада прийняла позитивне рішення.

За даними видання «18 000», згадана земля в елітному районі Черкас – Соснівка та нині є вільною. Крім Калініченка, на неї претендувала раніше громадянка Хавран Бакашева, втім у 2017 році їй було підготовлено проект рішення про відмову в отриманні земельної ділянки через невідповідність її призначення житлової забудови генеральному плану міста. Аналогічне рішення було підготовлено у березні й для Калініченка, втім депутати за нього не встигли проголосувати.

У травні 2021 року депутати Черкаської міської ради внесли зміни до генерального плану, яким, зокрема, змінили призначення земельних ділянок в районі Соснівки. Після цього заява Калініченка відповідає вимогам містобудівної документації.

За інформацією сайтів з продажу майна, вартість ділянки у цьому районі може досягати п’яти тисяч доларів за так звану сотку або до $50 тис за всю ділянку.

Роман Калініченко є директором підприємства «Торговий дім «Смаковинка», серед співзасновників якої рідна сестра секретаря міської ради Юрія Тренкіна. Саме ж підприємство зареєстроване в будинку, що належить безпосередньо Тренкіну. Крім того, Калініченко є членом Черкаської міської територіальної виборчої комісії від партії ВО «Батьківщина».

Раніше водій Юрія Тренкіна – Василь Монастирецький також отримав земельну ділянку, яка в свій час не відповідала вимогам генерального плану міста. Через це прокурори Черкаської окружної прокуратури намагалися повернути її разом з низкою інших у володіння громади міста. Нині ця земля вже перепродана і новий власник має право звести житловий будинок.