Верховна Рада купила нардепам два десятки «Тойот Камрі» на 18 мільйонів
10.08.2021   //  

6 серпня Автобаза управління справами Апарату Верховної ради України уклала угоду з ТОВ «Артмотор» на поставку автомобілей Toyota Camry вартістю 17,91 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Знижка склала менше 1%. На тендері компанія зустрілася з ТОВ Фірма «Алмаз Мотор, ЛТД» із пропозицією 17,95 млн гривень.

Верховна рада замовила 21 чорну автівку Toyota Camry комплектації Comfort 2021 року випуску із гарантією 100 тис км пробігу на умовах післяоплати протягом місяця. Комплектація включає у себе бензиновий тип двигуна, легкосплавні колісні диски R17, оздоблення крісел та внутрішніх поверхонь дверей тканиною, шкіряний руль, клімат-контроль, мультимедійну систему з дисплеєм діагоналлю 7 дюймів.

До автівки Автобаза також замовила те, що не входить у комплектацію Comfort, а саме повне тонування, комплект зимової гуми, замок КПП Construct, захист двигуна із сталі і автомобільний набір, у який входить жилет, вогнегасник, трос, аптечка тощо.

Одна автівка такої комплектації коштує 852,85 тис грн/шт. На сайті офіційного дилера Toyota в Україні автівка комплектації Comfort,  уже привезена до України, коштує 785,76 тис грн/шт, тобто на 67 тис грн за штуку дешевше. У цю суму можуть закладати передпродажну підготовку автомобіля та додаткові опції.  860 тис грн/шт на сайті коштують автівки Toyota Сamry комплектації Elegance.

У кінці 2020 року Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України замовило цій же компанії 3 автівки Toyota Camry класу Сomfort ще дорожче – по 899,6 тис грн/шт

ТОВ «Артмотор» є уповноваженим дилером Підприємства з іноземними інвестиціями «Тойота-Україна». Це перший крупний підряд компанії – до цього вона вигравала на тендерах переважно з технічного обслуговування машин, що не перевищували 3 млн гривень. Кінцевими бенефіціарами сумського підприємства є Тетяна Акімова та Лариса Атапіна, а керівником – Іван Биков. До жовтня 2020 року Атапіна була засновницею ТОВ «Артсіті» – харківського дилера автівок Toyota в Україні.