Справу за обвинуваченням нотаріуса Дишлевої почали слухати по суті
09.08.2021   //  

Приморський районний суд м. Одеси почав слухати по суті справу нотаріуса Тетяни Дишлевої. Про це стало відомо з сайту «Судова влада» та судового реєстру.

Дишлева обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 362 ККУ («Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах…») в межах кримінального провадження №120201600000000913 від 11 серпня 2020 року. Даних про це провадження в судовому реєстрі поки нема, але є дані, що це провадження виділено з іншого –  №12017160470001432 від 06 квітня 2017 року. А ось щодо останнього інформація в судовому реєстрі є.

Тетяна Дишдева. Фото 24 каналу

Слідство встановило, що в Державному реєстрі речових прав станом на 2019 рік було  нерухоме майно в різних місцях Одеси та Одеської області: м. Одеса, селах  Молодіжне та Шабо, смт Олександрівка і Тарутине Одеської області та на 6-му кілометрі автошляху Тарутине-Березине. Майно належало на праві власності ТОВ «Люнакс», власниками якого зараз є Антон Кульбака, Тетяна Бевзюк та Геннадій Фроловський. Станом на 25 лютого 2019 року нерухоме майно «Люнаксу», про яке ми пишемо, було обтяжене забороною вчинення реєстраційних дій на підставі ухвали  Київського районного суду м. Одеси від 14 липня 2017 року.

25 лютого 2019 року Дишлева, стверджує слідство, внесла до ДРРП відомості щодо коригування заяв представника власника майна ТОВ «Люнакс», за результатами розгляду яких щодо нерухомості накладено заборону вчинення будь-яких реєстраційних дій. Нотаріус змінила адресу об`єктів нерухомості та скасувала реєстрацію заяв представника власника майна. Це призвело до зняття обтяження із зазначених об`єктів нерухомості в реєстрі.

У квітні 2020 року Дишлеву повідомили про підозру, суд зразу відсторонив її від посади нотаріуса та посадив під домашній арешт. Станом на час підготовки цього матеріалу Дишлевої вже не було в Єдиному реєстрі нотаріусів.

Як раніше повідомляло видання «Цензор.нет», посилаючись на дані кіберполіції Одещини, Дишлеву затримували разом із реєстратором Ігорем Махортовим. За версією поліцейських, реєстратор і нотаріус за грошову винагороду вносили в реєстр речових прав недостовірну інформацію про власників і здійснювали перереєстрацію цього майна на інших суб’єктів господарювання. Слідство начебто встановило, що така протиправна діяльність велася протягом трьох років і має стосунок до 18 подібних кримінальних правопорушень.

Як повідомляло видання «Ізбірком», Тетяна Дишлева також була причетна до скандалу зі зміною ректора Одеського національного медичного університету. Нотаріус визначила в Єдиному реєстрі юросіб виконуючим обов’язки ректора цього університету особу, яка не була визначена Міністерством охорони здоров’я, тобто, не мала права займати вказану посаду. Як повідомляло видання Lb.ua із посиланням на Офіс генпрокурора, нотаріусу за таку реєстрацію було повідомлено про підозру.

За даними сайту «Судова влада», найближче засідання у справі Тетяни Дишлевої в межах провадження 120201600000000913 відбудеться 2 вересня 2021 року о 15.00 в Приморському райсуді Одеси.