«Дом» та «UATV» дали 4 мільйони на документальний цикл «Легендарные украинцы»
09.08.2021   //  

ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» (телеканали «Дом» та «UATV») Мінреінтеграції 2 серпня уклало угоду з ТОВ «Стейдж Сервіс» про зйомку відео на 3,76 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч частково створять документально-пізнавальний авторський цикл телепередач «Легендарные украинцы» російською мовою. Він включає 16 серій довжиною 30 хвилин по 235 тис грн. Замовник сам доробить проект, у тому числі виготовить пакет графіки.

Режисером та автором сценарію є Станіслав Сукненко, який був головним редактором «1+1», «Fresh-Продакшн» і «Кіноквартал -95». Він зняв стрічки «… І буде нова Земля» (2003), «Монологи: Ніна Матвієнко» (2004), «Фрески часу» (2004), «Тетяна Яблонська: натхнення самоти» (2008) та написав сценарій стрічки «З України до Голлівуду» (2019) від «Fresh Production Group», яку продюсували Олег Щербина та Юлія Чернявська.

Продюсером є Сергій Амелічев, який був заступником голови правління «Інтеру». Він продюсував фільм «Злегка прочинені двері» (2021) від «Стейдж Сервіс», серіал «Гвардія» (2015) від «1+1», а також низку телемюзиклів 2000-их років: «Пригоди Вєрки Сердючки», «Сорочинський ярмарок», «Снігова королева», «За двома зайцями», «Шалений день, або Одруження Фігаро», «Попелюшка», «Вечори на хуторі біля Диканьки».

Закупівлю провели за переговорною процедурою, оскільки її предмет полягає у створенні або придбанні витвору мистецтва. Компанія виграла мистецький конкурс на написання сценаріїв і виробництво циклу телепрограм про невідому історію славнозвісних українців, які брали і беруть участь у творенні світової культури. Комісія замовника вирішила, що проект компанії «Стейдж Сервіс» є цікавим та сприятиме підвищенню інформованості українського глядача про імена та долі видатних співвітчизників. Мовляв, цей телецикл підвищить гордість громадян за приналежність до України, мотивуватиме до активної громадянської позиції, стане прикладом для досягнення успіху. На думку замовника, реалізація ідеї допоможе сформувати позитивний образ українського народу в цілому.

Столичною «Стейдж Сервіс» володіють Ольга Чарнецька та Олег Щербина, який також володіє ТОВ «Фреш Продакшн Ю Ей» разом із Сергім Котенком і Юлією Чернявською.

Нагадаємо, нещодавно ці дві компанії розіграли торги нинішнього замовника на зйомку документального телесеріалу «Україна. 30 років незалежності» вартістю 4,06 млн грн.