Мінкульт дав 10 мільйонів на відеоролики про відзначення 30-річчя незалежності України
06.08.2021   //  

ДП «Центр захисту інформаційного простору України» Мінкультури та інформаційної політики 4 серпня уклало угоду з ТОВ «Лайт Коммунікейшн» про зйомку відео на 9,80 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч компанія має зняти серію із 28 документальних фільмів українською мовою про відзначення 30-ї річниці незалежності України. Це будуть 26 ігрових відеороликів по 60 секунд, ігровий відеоролик на 90 секунд, а також документальний фільм на 26 хвилин.

Серія має розкривати День Незалежності України як свято усієї нації, акцентуючи увагу на концепції єдності, багаторічному цивілізаційному розвитку українського народу та нашої державності, а також історичному процесі відновлення Незалежності. Ролики повинні представити Україну через мешканців різних областей – реальних людей, які вирішують, змагаються, кохають, ставлять амбітні цілі. У документальному фільмі за допомогою динамічного поєднання кадрів з різних областей, портретів представників різних областей і закадрового тексту будуть вимовлятися слова, що Україна – це Ми.

Закупівлю провели без торгів, за переговорною процедурою через «укладення договору з переможцем архітектурного або мистецького конкурсу». Компанія виграла мистецький конкурс. Також замовник послався на постанову Кабміну №736 «Деякі питання закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення підготовки та проведення заходів з відзначення 30-ї річниці незалежності України» від 15 липня 2021 року. Ця постанова включає його в список замовників, яким можна все це закуповувати за переговорною процедурою відповідно до нещодавніх змін до закону «Про публічні закупівлі».

Засновниками столичної «Лайт Коммунікейшн» є Віталій Шаповаленко і директор Євген Високовський. Останній володіє столичними ТОВ «Рекламне агентство «АВ Медіа ООН» сам і ТОВ «Вікторія Яхт Тревел» разом з Еліною Високовською та Ларисою Саньковою.

За даними «YouControl», раніше виконавцем володів і керував Сергій Ілюхін із Макіївки.

Усього з 2019 року переможець отримав державних підрядів на 21,76 млн грн. Зокрема 1,07 млн грн. на рекламу для КП «Центр публічної комунікації та інформації» Київради, причому тоді єдиним конкурентом був ФОП, який вказував той же номер, що й фірма.