«Київводоканал» через фірму зі статутником 3 тисячі гривень освоїть 319 млн на будівництві насосної станції в Бортничах
06.08.2021   //  

29 липня ПрАТ «АК«Київводоканал» уклало договір з ТОВ «Укрметал Буд» з реконструкції споруд першої черги Бортницької станції аерації «І черга будівництва. Насосна станція першого підйому» за 318,91 млн гривень. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Строк дії договору спливає у кінці 2023 року. Проте за Графіком виконання робіт до нього, «Укрметал Буд» має завершити всі роботи до кінця 2022 року. А саме побудувати:

  • насосну станцію першого підйому (239,94 млн гривень);
  • напірну каналізацію НК-1 (24,84 млн гривень)
  • підвідні колектори (30,44 млн гривень)
  • зовнішні інженерні мережі (15,11 млн гривень)
  • благоустрій території (8,56 млн гривень)

Для «Укрметал Буд» – цей тендер дебютний. До будівництва насосної станції вартістю 319 млн гривень фірма не брала участь у жодній публічній закупівлі.

Для підтвердження досвіду виконання аналогічних робіт «Укрметал Буд» надав замовнику договір субпідряду з ТОВ «Укрметал Трейд», за яким в якості субпідрядника виконував будівельно-монтажні роботи з  реконструкції очисних споруд для ТОВ «Кормотех», яке виготовляє у Львівській області корм для тварин. Які саме роботи виконував «Укрметал Буд» в документі  не уточнюється. Договір з обох боків підписаний однією людиною – директором Олексієм Дорошем, що виступає для «Укрметал Буд» і для «Укрметал Трейд»  керівником і єдиним власником.

У довідці «Про ненадання інформації» в пропозиції «Укрметал Буду» зазначено, що в аналогічному договорі з «Укрметал Трейдом» відсутня інформація про код робіт за ДК 021:2015, оскільки «виконувалось комерційне замовлення».

А у довідці з виконання аналогічних договорів вказується, що «Укрметал Буд» впродовж 2019-2020 років заробив як субпідрядник на роботах для «Кормотеха» 3,27 млн гривень.

На аукціоні для Бортницької станції аерації очікуваною вартістю 320,81 млн гривень єдиним конкурентом «Укрметал Буду» виступало ПП «Водоліт», що на відміну від переможця,  мало досвід підрядів у «Київводоканалу»: в цьому році виграло тендер з капремонту   технічного колектора очисної водопровідної станції №3 за 4,42 млн гривень, в минулому – взяло вісім підрядів з ремонтних та будівельних робіт на більш ніж 47 млн гривень. Проте «Укрметал Буд» на конкурсі  обійшов «Водоліта» зі знижкою в менше одного відсотка від очікуваної вартості підряду.

Згідно документації «Укрметал Буду», до робіт на станції аерації в Бортничах підрядник залучатиме в  якості субпідрядника ПрАТ «Шведсько-українська група SU Group», що спеціалізується на насосному обладнанні. SU Group має поставити , провести монтаж та наладку насосного, технологічного та електричного обладнання за 96,24 млн гривень, або за 30% від загальної вартості тендеру.

ТОВ «Укрметал Буд» зі статутним капіталом у 3 000 гривень заснований у Києві в липні 2018 року, спеціалізується на інших спеціалізованих будівельних роботах, директором та власником виступає колишній мешканець села Котюжани на Вінниччині Олексій Дорош.