У Філатова освоїли майже 100 млн гривень на улаштуванні МАФів з парковкою
03.08.2021   //  

26 липня Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради уклав договір з ТОВ «Дніпро Бан» з поточного ремонту малих архітектурних форм (МАФів) за  43,31 млн гривень.  Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Місцезнаходження МАФів для ремонту не оприлюднили. Підрядник має виконати роботи за тендером до кінця поточного року.

Згідно Локального кошторису, робота полягатиме в свердленні отворів у залізобетонних конструкціях (26 отворів), розбиранні вручну асфальтобетонного покриття, копанні вручну  ям для стояків і стовпів, бетонуванні стійок ,вивезенні й  утилізації 1,28 т сміття на відстань у 20 км. Та під час забивання стояків в установленні огорожі протяжністю 6067 м  (проведення робіт на одній проїзній частині, при систематичному русі транспорту на іншій) при відстані  між стояками у 1,33 метра та установлені 28 пластикових демпферів (відбійників).

Вище зазначений обсяг робіт у Дніпровській міськраді оцінили у 43,83 млн гривень очікуваної вартості. Як зазначається в «Обгрунтуванні технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі», дніпровські чиновники визначали її як середню арифметичну від трьох цінових пропозицій, що Департамент благоустрою та інфраструктури отримав від неназваних «учасників ринку».

Замовник залишив в секреті адресу,  за якою будуть виконуватися роботи, що своїм описом дуже  нагадують облаштування вуличного ринку та/ або парковки.

Окрім «Дніпро Бан» на закупівлю подалося лише ТОВ «Партнер Прод», в результаті вартість тендеру зменшилась всього на один відсоток.

Варто зазначити, що з початку року це вже третій тендер Департаменту благоустрою та інфраструктури з «поточного ремонту малих архітектурних форм», що проводять  без зазначення адреси виконання робіт. Кожного разу підряд одержує «Дніпро Бан»  з мінімальною знижкою  у один відсоток. Його єдиним конкурентом за відновлення МАФів виступає «Партнер-Прод».

Перший договір на 49,52 млн гривень Дніпровська міськрада підписала з «Дніпро Бан» 1 березня, окрім зазначених вище робіт ( як от свердління отворів та копанні ям і стояків та улаштуванні огорож), він передбачав зокрема перевезення металоконструкцій, ремонт та установлення урн.

Другій тендер на 2,62 млн гривень розіграли в квітні, більшою мірою він стосувався установлення паркувальних стовпчиків.

ТОВ «Дніпро Бан» зі статутним капіталом у 5000 гривень засноване в Дніпрі в червні 2020 року, власником та директором фірми зазначена Інна Гостєва, основним видом діяльності вказані інші будівельно-монтажні роботи. На держаних тендерах фірма дебютувала в цьому році, виграв три підряди з ремонту МАФів у Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради загалом на 95,46 млн гривень.