Нащадки Кернеса взяли перший крупний підряд за рік – на ремонт дороги за 130 млн
03.08.2021   //  

28 липня ДП «Дороги Харківщини» підписало договір з ТОВ «Паркінг +» на капітальний ремонт дороги місцевого значення С212502 Під’їзд до села Вільхівка км 0+000 – км 9+900 вартістю 130,60 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Сума знижки по відношенню до очікуваної вартості предмета закупівлі складає 22%. На тендері компанія обійшла ТОВ «Автомагістраль-Південь», яка під час аукціону впала по ціні на 16%, і ТОВ «Євробуд-Плюс» Карена Антоняна, яке у 2018 році орендувало в «Паркінг +» техніку.

Ні підрядник, ні компанія не оприлюднили цін на будівельні матеріали. «Паркінг +» залучив ТОВ «БК Євродор» як субпідрядника: фірма буде укладати шар асфальтобетону на дорозі.

Це перший підряд компанії у цього замовника і перший крупний підряд за 2021 рік – до цього найбільшою закупівлею, на якій виграв «Паркінг +», були додаткові роботи по реконструкції Клочківської вулиці вартістю 24,60 млн гривень. Компанія «Паркінг +» давно контролювало оточення Геннадія Кернеса, а після його смерті частку в компанії отримав його пасинок Родіон Гайсинський. Нагадаємо, у травні 2021 року, уже після смерті Геннадія Кернеса, компанію проігнорували на закупівлі асфальтобетону комунального підприємства «Шляхрембуд», яке раніше із року в рік вигравала саме «Паркінг +». Тоді підряд вартістю 251,34 млн гривень здобуло  харківське ТОВ «Технобуд-Дор», пов’язане з ПП «Будгарант 7».

У лютому засновниками компанії були Гайсинський, Любов Фіонова та китайська компанія Dragon Investment Development Limited. У липні замість неї засновником став Роман Биков – донедавна засновник регіональної харківської організації партії «Довіряй ділам», яку заснували Геннадій Кернес та Геннадій Труханов. Биков та близькі до Кернеса Олександр Коровкін, Олександр Тімій та Ольга Солоп були співзасновниками кооперативу «ЖБК «Мілленіум», якому у 2010 році Харківська міськрада передала безкоштовно 9,19 га землі. У 2015 році суд постановив повернути 5 га назад у комунальну власність.

У 2020 році з’явилася інформація, що Биков став радником тодішнього голови Сумської облдержадміністрації Романа Грищенка.