Митниця дала 105 мільйонів на реконструкцію КПП «Красноїльськ» по завищених цінах
02.08.2021   //  

Державна митна служба України 27 липня за результатами тендеру замовила ТОВ «Агро Констракшн» реконструкцію пункту контролю за 104,98 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 30 листопада 2022 року компанія має реконструювати автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ» у Сторожинецькому районі Чернівецької області на кордоні з Румунією. У тому числі влаштують службово-виробничу будівлю, павільйони паспортного та митного контролю, павільйон електронної ваги, будинок кінологічної служби, відеоконтроль, комп’ютерні мережі, бокс для поглибленого огляду автомобілів, радіаційний контроль, рентгеноконтроль, трансформаторну підстанцію, флагштоки, навіси, свердловину, насосні станції, протипожежні системи, електропостачання, туалети, дороги і майданчики тощо.

Субпідрядником буде ТОВ «Сучасні технології безпеки Плюс» Олександра Степчука.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, низка цін перевищує ринкові.

Природний рядовий пісок замовили по 1 118 грн./куб. м. У червні на тендері Дніпровської міськради щодо площі Успенської він коштував учетверо дешевше272 грн./куб. м.

Усі марки і фракції щебеню коштують однаково – 1 614 грн./куб. м. Це вдвічі дорожче навіть від цін різних фракцій із червневого моніторингу ДержДорНДІ по Чернівецькій області у 678-698 грн./куб. м. На будівельних тендерах можна знайти ще нижчі ціни.

Суміш Ceresit CT 190 придбають по 11 грн./кг. Це дорівнює роздрібній ціні в «Епіцентрі», хоча обсяг понад 15 т. На інших сайтах її можна знайти дешевше, наприклад, по 9 грн./кг.

Два інтроскопи Rapiscan RAP 624 XR у стандартній комплектації коштують по 2,85 млн грн. Нагадаємо, у 2019 році ДФС замовляла три стаціонарні траспортерні скануючі системи Rapiscan 624XR із тунелем 500х800 мм по 34 тис євро, або 897 тис грн.

Дві компанії з нижчими на 2-7% цінами відхилили через низку недоліків. Це були ТОВ «Техно-Буд Сервіс» і ТОВ «Альтернатива-В». Вони вимагали переглянути рішення, але замовник відмовився. Також «Альтернатива-В» стверджувала, що у пропозиції «Агро Констракшн» теж містились недоліки. Однак замовник відповів, що та все виконала.

Дорожчими конкурентами були ТОВ «Рембудкомінвест», ТОВ «Проектспецмонтаж» та ФОП Гафурова Тетяна Юріївна. Формальна економія відносно планової суми склала 2%.

Створена в 2016 році столична «Агро Констракшн» зі статутним капіталом 10 тис грн. належить директору Артуру Стасюку і Денису Погребняку з Харкова. Вона пише на сайті, що ремонтувала асфальт і благоустрою пункту контролю «Мамалига». Разом із фірмою за адресою вул. Підлісна, буд. 1, оф. 1 зареєстрована ціла низка інших юридичних осіб.

Усього з 2017 року переможець отримав державних підрядів на 154,33 млн грн.