Держаудитслужба купила систему «е-аудитор» для електронних перевірок за 2,5 мільйона
30.07.2021   //  

Державна аудиторська служба України 23 липня за результатами тендеру уклала угоду ТОВ Науково-виробниче підприємство «Інформаційні технології» щодо програмного забезпечення вартістю 2,48 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 19 вересня компанія розробить і впровадить Інтегровану автоматизовану систему підтримки прийняття рішень органу державного фінансового контролю «е-аудитор».

Система зокрема дасть Держаудитслужбі можливість перевіряти закупівлі в режимі реального часу з використанням даних системи «Прозорро». Вона буде пов’язана з іншими державними системами та використовуватиме ризик-орієнтовний підхід.

Компанія забезпечуватиме гарантійне обслуговування та технічну підтримку протягом року після надання послуг. Усі авторські права на систему належатимуть замовнику.

Вартість договору на 11% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 2,80 млн грн.

ТОВ «Інтелект-Сервіс» Костянтина Попова і Сергія Линника пропонувало трохи нижчу ціну, але його відхилили за відсутність низки документів. Зокрема воно не довело, що має бізнес-тренера, власний або залучений кол-центр з бухгалтерами і сисадмінами, а також що його спеціалісти з оцінки та управління ризиками мають досвід участі в аналогічних проектах впровадження ризик-орієнтованого підходу в систему контролів. Ще «Інтелект-Сервіс» не приніс документи про вищу освіту або сертифікати від розробника технології щодо права впровадження інформаційних систем на бізнес-аналітиків, а також стосовно навчання з розробки софту на розробників і з ведення проектів на керівників проектів.

Також фірма не надала посвідчення сисадміна про допуск до роботи з електроустановками до 1000 В та посвідчення інженера з охорони праці про проходження навчання і перевірку знань з охорони праці, правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів. Крім того, не було довідки з описом технології, яка забезпечує рівень гарантій Г-3 коректності реалізації функціонального профілю безпеки за вимогами НД ТЗІ НД ТЗІ 2.5- 004-99.

До того ж, відхилений учасник не подав документи на підписанта пропозиції та інше.

Дорожчим конкурентом було ТОВ «Електронний облік» з Олешків Херсонської області, яке має статутний капітал 1 тис грн. Створеним в 2019 році суперником володіє та керує Григорій Стопоренко. Усього з 2020 року фірма набрала дрібних підрядів на 481 тис грн.

Засновниками київської «Інформаційні технології» («IT-Enterprise») є кияни Володимир Михайлов, Олександр Скріпін, Костянтин Шурек та Олег і Олексій Щербатенки. У Росії «IT-Enterprise» представлена ООО «Информационные технологии-СНГ» Юлії Баранової.

Загалом із 2008 року переможець отримав держпідрядів принаймні на 476,25 млн грн.